Hoppa till huvudinnehåll

Tidigare HJK-spelaren Kandji klar för Inter

macoumba kandi europa league 2014
Kandji har 29 fotbollsligamatcher på sin cv. macoumba kandi europa league 2014 Bild: Julien Warnand / EPA / All Over Press mac kandji

Anfallaren Macoumba Kandji återvänder till Finland och fotbollsligan. Kandji har skrivit på ett kort kontrakt med Inter och kan debutera redan på lördag.

Kandji kommer att spela för Inter fram till slutet av juli – men kontraktet innehåller också en option för resten av säsongen. Kandji har varit klubblös den senaste tiden.

– Jag har velat ha ”Mac” hit en längre tid. Att han inte har spelat den senaste tiden är ett litet frågetecken, men med ett kort kontrakt ger vi honom chansen att visa upp kunnandet och formen utan större risker, säger Inters chefstränare Shefki Kuqi på klubbens webbplats.

Kandji har spelat 99 matcher i nordamerikanska MLS och har också hunnit representera HJK i två repriser. Kandji kan spela både som anfallare och som ytter på mittfältet.

Senegalesen Kandji har 29 fotbollsligamatcher på meritlistan och hann också spela i Europa League för HJK. Kandji gjorde mål mot Club Brügge och FC Köpenhamn.

Alla papper är i skick och Kandji kan göra debut redan på lördag, då Inter möter JJK på bortaplan.

Inter har spelat fyra matcher i fotbollsligan med en seger, två kryss och en förlust som resultat.