Hoppa till huvudinnehåll

Västmetron startar tidigast i september - starten skjuts upp igen

Aalto-universitetets metrostation och ett tåg som testkörs
Tidigast i september åker metron ända till Mattby i Esbo. Aalto-universitetets metrostation och ett tåg som testkörs Bild: Yle/Helena von Alfthan Västmetron,Aalto-universitetet,aalto-universitetets metrostation

Västmetron kommer inte att köra i gång i augusti, vilket har varit målet. Västmetrobolagets styrelse uppgav på fredagen att starten sker tidigast i september.

Västmetron, som ska gå från Gräsviken i Helsingfors till Mattby i Esbo, startar inte i augusti utan tidigast i september.

- Västmetron är färdig för trafik direkt när myndigheterna har gett sitt godkännande. Enligt min bedömning sker starten i september, säger Västmetrobolagets vd Ville Saksi.

I slutet av januari bedömde Västmetrobolaget att trafiken kan starta i juni, medan Helsingforsregionens trafik (HRT) bedömt att trafiken kan öppna i mitten av augusti.

HRT har redan förberett sig på att västmetron inte öppnar under den här sommaren och HRT:s vd Suvi Rihtniemi har fått befogenhet att fortsätta avtalen med bussarna till och med sommaren 2018.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen