Hoppa till huvudinnehåll

VPS fick tabellettan på fall – Morrissey bakom båda målen

Steven Morrissey ordnade en straff och spelade fram till ett mål då VPS besegrade HJK med 2–1 på hemmaplan. Det här var tabellettan HJK:s första förlust den här säsongen.

När HJK och VPS möttes i den första omgången var det ordentlig klasskillnad mellan lagen. HJK spelade ut VPS efter noter och vann på hemmaplan med hela 5–0.

I Vasa kammade laget noll och åkte på sin första förlust den här säsongen. VPS var starkare och vann matchen på hemmaplan med 2–1.

– Vi fick inte igång vårt eget spel i matchen men det var en kämpaseger, sa Joonas Vahtera till ISTV.

Vahtera gjorde det avgörande målet för VPS men det var Steven Morrissey som var lagets bästa spelare och låg bakom segern.

Strandvall målskytt på straff

I den 40:e minuten ordnade Morrissey en straff för VPS. Han snappade upp bollen vid mittlinjen då VPS-försvaret rensade undan bollen efter en hörna av bortalaget.

Morrissey satte fart och tog sig hela vägen in i straffområdet där han fälldes av Rafinha och domaren pekade på straffpunkten.

Sebastian Strandvall tog hand om straffen och gjorde inget misstag från elva meter. Det här var mittfältarens andra mål i ligan den här säsongen. I förra omgången gjorde han mål på frispark mot IFK Mariehamn.

Några minuter senare var VPS nära ytterligare ett mål då Morrissey rundade HJK:s målvakt Thomas Dähne men skottet gick tätt utanför. I stället för att nytt mål av hemmalaget var det gästerna som kvitterade i början av den andra halvleken.

HJK:s skyttekungen Alfredo Morelos tog sig igenom hemmaförsvaret och satte sitt femte mål för säsongen i den 52:a minuten.

Men VPS skulle vinna den här matchen. Några minuter efter kvitteringen hade laget sin första ordentliga målchans i den andra halvleken och då kom också segermålet.

Även den här gången var det Morrissey som låg bakom målet. Jamaicanen spelade fram Joonas Vahtera som rullade in 2–1 via stolproten.

Första förlusten för IFK Mariehamn

Även IFK Mariehamn var obesegrade inför dagens omgång men precis som HJK åkte laget nu på sin första förlust.

Ilves var starkare på hemmaplan och vann med 3–0. Ilves mål i segermatchen gjordes av Tatu Miettinen, Youness Rahimi och Ariel Nguekam.

Resultat:

VPS – HJK 2–1

FC Lahti – SJK 1–0

Ilves – IFK Mariehamn 3–0

JJK – FC Inter 1–2

PS Kemi – KuPS 1–4

HIFK – RoPS 1–0

Läs också

Nyligen publicerat - Sport