Hoppa till huvudinnehåll

Avvisades från Vasa – då orsakade HJK-anhängarna gruppslagsmål i Tavastehus

HJK-anhängare.
HJK-anhängare under ligamatch. Arkivbild. HJK-anhängare. Bild: Marko Tuominiemi / All Over Press HJK Helsingfors,hjk-fans

Polisen i Tavastland meddelar att en grupp HJK-fans, som avvisades från att resa till bortamatchen mot VPS på lördagen, ställt till med problem i Tavastehus. Flera personer ska ha varit inblandade i ett bråk, där en man skadade sig.

Den skadade mannen jobbade på en krog i staden, där bråket fick sin början. Mannen skickades till sjukhus för vård till följd av skadorna.

Polisen efterlyser nu mer information om händelseförloppet och meddelar att flera personer misstänks för bland annat grov misshandel.

Det var en buss med HJK-anhängare som polisen stoppade på väg från Helsingfors till Vasa för ligamatchen mellan ”Klubi” och VPS. Polisen misstänkte att flera personer på bussen ska ha varit inblandade i slagsmålet på Åland mellan anhängare från HJK och svenska Hammarby.

– Vi hade anledning att misstänka att där fanns våldsamma anhängare och vi ansåg att det fanns en potentiell fara för hälsa och liv, säger konstapel Vesa Toivanen till Iltasanomat.

Läs också