Hoppa till huvudinnehåll

Båttjuvar i farten i Larsmo

En polisbil.
En polisbil. Bild: Ismo Pekkarinen polisen,polisfordon,körbanor

Polisen har under natten till söndag letat efter två gärningsmän som misstänks vara delaktiga i en stöld av flera utombordsmotorer från ett Larsmoföretag.

Natten mellan lördag och söndag hade en polispatrull för avsikt att stanna en personbil för trafikkontroll i Larsmo. Chauffören vägrade dock att stanna, och fortsatte sin färd.

Polisen körde efter den undan flyende bilen och påträffade den efter en stund vid Kalvholmsskatavägen. De två personerna som hade färdats med bilen fanns inte mera på platsen och polisen kunde heller inte påträffa dem.

I bilen och i närterrängen påträffade polisen flera utombordsmoter som visade sig vara stulna från ett Larsmoföretag som bedriver bl.a. vinterförvaring av fritidsbåtar. Polisen har sökt hela natten och förmiddagen i området efter gärningsmännen som till fots avlägsnade sig från Kalvholmsskatavägen.

Polisen har bland annat på grund av fynd i närheten av bilen stark anledning att tro att de båda männen tillhör en organiserad utländsk kriminell sammanslutning och att deras primära målsättning med sin vistelse i landet är att begå brott.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten