Hoppa till huvudinnehåll

Marjamäki missnöjd med inställningen: ”Fjärde kedjan är en förebild”

Lauri Marjamäki på avbytarbänken.
Lauri Marjamäki har en del att fundera på till nästa match. Lauri Marjamäki på avbytarbänken. Bild: Sergei Savostyanov / All Over Press Lauri Marjamäki

Chefstränare Lauri Marjamäki var besviken över den bristande intensiteten i det finländska spelet i förlusten mot Frankrike. ”Vi var ett skär efter dem i så gott som varje kampsituation”, säger han.

Marjamäki vägrade emellertid att peka ut enskilda spelare. Däremot lyfte han fram fjärde kedjan med Oskar Osala, Jani Lajunen och Markus Hännikäinen som ett positivt exempel.

– Fjärde kedjan är med sin kampvilja en bra förebild åt oss alla. I varje byte. Det kan inte vara så att bara en del spelar med stort hjärta. Men vi vinner som lag och förlorar som lag, säger Marjamäki.

Puljujärvi fick beröm

Lejonlotsen hyllade också Jesse Puljujärvi, som gjorde ett strålande inhopp i tredje perioden.

– Puljujärvi var fräsch. Han var rörlig, träffade stolpen och bidrog med sådana takter som vi behöver i fortsättningen, säger Marjamäki men lovade inte på rak arm mer speltid åt tonåringen.

Saknade glöd

På minussidan fanns avsevärt mer. Gång på gång betonar Marjamäki att han inte såg den glöd han hoppats på. Mest besviken var han över spelet man mot man.

– Vi visste att motståndarna spelar med stort hjärta inför hemmapubliken. Vi var ett skär efter dem i så gott som varje kampsituation. Dessutom slarvade vi. Varje mål som Frankrike gjorde var beskrivande för vårdslöshet i dag.

Upplever du att spelarna är frustrerade?

– Det har jag inte sett. Spelarna är proffs och de klarar av att nollställa situationen snabbt. Varje spelare i omklädningsrummet är medveten om på vilken nivå de spelade och hur laget spelade. Den här förlusten måste behandlas snabbt och sedan blickar vi framåt.

”I morgon har vi en ny möjlighet”

Finlands turnering fortsätter i morgon med en kvällsmatch mot Tjeckien. I de två senaste EHT-matcherna mot Tjeckien har Lejonen haft stora bekymmer.

Förra veckan förlorade man med 2–3 och i februari vann tjeckerna med 7–1.

– Vi möter en av förhandsfavoriterna. Ett topplag. I idrotten får du alltid det du förtjänar. Ibland vinner man, ibland förlorar man. Men vi har först tagit våra första två steg i turneringen. I morgon har vi en ny möjlighet.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport