Hoppa till huvudinnehåll

Puljujärvi räknar med mer speltid: ”Spelar jag på den här nivån så borde jag väl platsa”

Jesse Puljujärvi med pucken
Jesse Puljujärvi fick chansen i den tredje perioden. Jesse Puljujärvi med pucken Bild: Lehtikuva ishockey,Världsmästerskapet i ishockey för herrar,Jesse Puljujärvi,puljujärvi

Jesse Puljujärvi var den finländaren som kom undan med hedern i behåll efter chockförlusten mot Frankrike. Puljujärvi hoppade in i tredje perioden och låg bakom Finlands vassaste anfall.

Edmontonforwarden var rentav dålig i EHT-turneringen i Tjeckien förra veckan. Det är sannolikt orsaken till att han fick vänta på sin VM-debut.

Då Lejonen låg under med 1–3 inför tredje perioden fick han sin chans då han ersatte ineffektive Juhamatti Aaltonen.

– Jag var full av energi då jag fick hoppa in. Då jag fick beskedet började jag värma upp, och i och med att det var min första VM-match så kändes det jättehäftigt, säger han.

Räknar med speltid

Puljujärvi var nöjd med sin insats och konstaterade småkaxigt att han räknar med speltid i fortsättningen.

– Om jag spelar på den här nivån så borde jag väl platsa, konstaterar födelsedagsbarnet som firade 19-årsdagen med VM-debut.

Jesse Puljujärvi, VM 2017.
Man har inte sett mycket av Puljujärvis breda leende i VM hittills. Jesse Puljujärvi, VM 2017. Bild: Lehtikuva Jesse Puljujärvi,Världsmästerskapet i ishockey för herrar

Om han var tillfreds med det han själv presterade i rinken, så var han desto mer kritisk mot det finländska kollektivet.

– Vår arbetsmoral var inte på tillräckligt hög nivå. Vi förlorade närkamper och deras målvakt storspelade. Då går det så här.

”Inget är avgjort”

Finlands turnering fortsätter i morgon med en match mot Tjeckien. Trots att Lejonen inte övertygat i turneringen så vägrar Puljujärvi kasta yxan i sjön.

Tvärtom.

– Vi har en seger och en förlust. Det återstår många matcher. Inget är avgjort. Tjeckien har ett bra lag, men sätter vi allt på spel så har vi en bra chans att vinna.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport