Hoppa till huvudinnehåll

Tre gyllene minuter gav Arsenal segern

Danny Welbeck och Alexis Sanchez firar
Danny Welbeck avgjorde mot United. Danny Welbeck och Alexis Sanchez firar Bild: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA fotboll,Arsenal,Danny Welbeck,Alexis Sánchez,sport

Arsenal har inte gett upp hoppet om en placering bland de fyra bästa i Premier League. I dag tog laget tre väldigt viktiga poäng då man besegrade Manchester United med 2–0.

Premier League är inne på slutrakan och Arsenal och Manchester United är fortfarande med i kampen om en placering bland de fyra bästa i tabellen och spel i Champions League nästa säsong.

Därför var dagens möte oerhört viktigt för båda lagen och det blev Arsenal som gick segrande ur striden.

Båda lagen hade chanser att spräcka nollan i den första halvleken men det dröjde till början av den andra innan Arsenal tog ledningen och då avgjordes också matchen.

I den 53:e minuten sköt Granit Xhaka från ungefär 30 meter och bollen tog i ryggen på Ander Herrera och gick i en båge in över David de Gea i Uniteds mål.

Tre minuter senare fick de Gea kapitulera igen. Danny Welbeck nickade in 2–0 då Chris Smalling tappade markeringen i straffområdet.

Förlusten var Uniteds första på 25 matcher. Senast laget gick poänglöst av planen var den 23 oktober då man förlorade mot Chelsea.

Tabellsexan Arsenal har nu spelat ihop 63 poäng och har sex poäng upp till fyran Manchester City.

Milners straffmiss kostsam

Liverpool tog tillbaka tredjeplatsen i tabellen från Manchester City men avståndet lagen emellan är nu bara en poäng. Liverpool fick bara 0–0 mot Southampton idag.

James Milner hade chansen att bli matchhjälte då Liverpool fick en straff i den 66:e minuten. Milner som normalt är oerhört säker från elva meter missade och matchen slutade 0–0.

Senast Milner missade en straff var i november 2009. Fram tills i dag hade han gjort 15 raka straffmål.

Resultat:

Liverpool – Southampton 0–0

Arsenal – Manchester United 2–0

Läs också

Nyligen publicerat - Sport