Hoppa till huvudinnehåll

VM:s första hattrick – MacKinnon ledde Kanada till storseger

Nathan MacKinnon firar ett mål med händerna i luften
Nathan MacKinnon är en av de bärande krafterna i Kanadas VM-lag. Nathan MacKinnon firar ett mål med händerna i luften Bild: EPA/FILIP SINGER ishockey,Nathan MacKinnon,MacKinnon,sport

Nathan MacKinnon gjorde tre mål när Kanada spelade ut Slovenien totalt och vann med 7–2. Kanada har nu inlett VM med två raka segrar och har 11–3 i målskillnad.

De regerande mästarna Kanada har fått en flygande start på detta VM. I premiären besegrade man Tjeckien med 4–1 och det följde man i dag upp med att krossa Slovenien.

Bakom Kanadas storseger låg Colorado-anfallaren Nathan MacKinnon som gjorde den här VM-turneringens första hattrick.

MacKinnon som är en av spelarna som ska leda det kanadensiska laget i turneringen forcerade in sitt första mål i slutet av den första perioden och i början av den andra rakade han in en målvaktsretur till 4–0.

En knapp minut senare fullbordade han sitt hattrick då han satte 5–0 via stolpen i numerärt överläge. Mellan det första och det tredje målet gick det drygt elva minuter.

Kanada vann till slut med 7–2 och lagets övriga mål gjordes av Tyson Barrie, Brayden Point, Mitch Marner och Jeff Skinner.

Storseger också för Ryssland

I grupp A hade Ryssland inga problem med att besegra Italien. Ryssland som inledde VM med att besegra Sverige efter straffar tog nu sin första trepoängare i VM då man vann med hela 10–1.

Sex av lagets mål kom i numerärt överläge. Vladislav Namestnikov och Artemi Panarin blev båda tvåmålsskyttar i matchen.

Ryssland toppar nu gruppen med en poäng före Sverige.

Resultat:

Slovenien – Kanada 2–7

Italien – Ryssland 1–10

Läs också