Hoppa till huvudinnehåll

Keramiker dukar festligt hos Karin Widnäs

En kvinna klädd i rött och svart och med röda glasögons tår vid ett långt köksbord. Hon heter Karin Widnäs.
Vid det här bordet ska åtta keramiker duka då Karin Widnäs öppnar sitt hem för tolfte gången. En kvinna klädd i rött och svart och med röda glasögons tår vid ett långt köksbord. Hon heter Karin Widnäs. Bild: Yle/Marica Hildén västnyland

Åtta keramiker dukar till fest i sommar i Fiskars. Det gör de i samband med keramikern Karin Widnäs tolfte utställning som hålls i hennes hem.

Finland fyller 100 år och det uppmärksammar Karin Widnäs i sin sommarutställning Kotona XII.

Keramikerna får fritt duka på en bordsyta som är 40 gånger 40 centimeter. Bordet finns hemma hos Karin Widnäs. Samtidigt får utställarna ta med sig sina egna keramiska föremål som visas i Widnäs vardagsrum.

Karin Widnäs plockar inte undan sina egna möbler och saker då utställningen ordnas i juli.

- Jag har märkt att det har inspirerat många att börja samla på keramik då de sett föremålen i mitt eget hem. Det gör mig väldigt glad.

De som är inbjudna till utställningen är Fiskarsbon Mika Sarasjoki, Matias Liimatainen, Tuuli Saarelainen, Katja Kotikoski, Johanna Rytkölä, Anna Hackman, Olli Vasa och Mari Paikkari.

Det är vernissage för Kotona XII den 13 maj på Bakluravägen i Fiskars. Utställningen är öppen dagligen klockan 12-17 i juli, och inträdet är gratis. Man kan också boka en träff med Karin Widnäs före eller efter juli för att se utställningen.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland