Hoppa till huvudinnehåll

Saku Koivu om landslaget: Reflektera och kritisera efter turneringen

Saku Koivu under World Cup-laget samling i Helsingfors sommaren 2016.
Saku Koivu under World Cup-lagets samling i Helsingfors sommaren 2016. Saku Koivu under World Cup-laget samling i Helsingfors sommaren 2016. Bild: com.pic./Mauri Ratilainen/All Over Press Saku Koivu

Den tidigare landslagskaptenen Saku Koivu anser att Lejonen nu behöver lugn och ro. Koivu har hundraprocentigt förtroende för chefstränaren Lauri Marjamäki.

Saku Koivu avslutade landslagskarriären i OS i Vancouver år 2010 och var en del av Lauri Marjamäkis ledarstab i World Cup-turneringen i september.

Den nu 42-årige Koivu anser att landslaget nu behöver arbetsro och att ingen vinner på att chefstränare Marjamäki ifrågasätts.

– Turneringen pågår. Det finns säkerligen en del som behöver göras bättre för att nå framgång i turneringen. Konstruktiv kritik har sin plats, men utifrån vad jag har läst i tidningarna, tycker jag att det skulle vara bättre att låta det vara och lugna ner situationen, sade Koivu till Yle.

– Efter turneringen är det läge att reflektera och kritisera. Nu behöver laget få det stöd som det behöver.

Hundraprocentigt förtroende

Att landslaget skulle ha varit håglöst håller Koivu inte med om.

– Det kan jag inte skriva under. Naturligtvis bidrar framgång och vinster till ett större självförtroende och då infinner sig spelkänslan automatiskt. Under tyngre perioder blir det däremot svårare, sade Koivu.

Koivu är inte speciellt oroad.

– Jag har ett hundraprocentigt förtroende för tränaren. Det samma gäller laget.