Hoppa till huvudinnehåll

Sex & Sånt belönas med pris för medicinsk forskning

På bilden syns Isa och Dan som båda varit programledare för Sex & Sånt.
På bilden syns Isa och Dan som båda varit programledare för Sex & Sånt. Bild: Yle/ Björn Karlsson isa mårtenson

Svenska Kulturfonden belönar Yle X3M:s programSex & Sånt med Anita och Nils Meinanders pris för medicinsk forskning.

“Det här priset legitimerar vårt arbete och gör så att ännu fler får veta vad vi håller på med”, säger Dan Granqvist som i år firar sexårsjubileum som programledare. Isa Mårtenson har själv tidigare varit programledare och är numera producent för Sex & Sånt.

I motiveringen står det bland annat att Sex & Sånt tagit steget från radio till tv och fortsätter sitt viktiga arbete med att informera om sex, sexualitet och annan livskunskap med både humor och sakkunskap

I programmet svarar Dan Granqvist tillsammans med experter på ungdomars frågor om allt från preventivmedel till relationer. Svenska kulturfonden skriver i ett pressmeddelande att “Sex & Sånt utan pekpinnar och med ett lättsamt, men alltid sakligt, tilltal ledsagat otaliga svenskspråkiga ungdomar på vägen till vuxenlivet”.

Priset som är värt 6 000 euro överräcks vid utdelningsfesten i Helsingfors onsdagen den 10 maj.