Hoppa till huvudinnehåll

Stadsdirektör Kalevas avsked diskuterades i Lovisa stadsfullmäktige

Lovisa stadsfullmäktige inför mötet.den 10 maj 2017, i skolsal.
Lovisa stadsfullmäktige inför mötet. Lovisa stadsfullmäktige inför mötet.den 10 maj 2017, i skolsal. Bild: Yle/Helena von Alfthan lovisa stadsfullmäktige

Stadsdirektör Olavi Kalevas avsked stod på agendan när Lovisa stadsfullmäktige möttes på onsdag kväll. Yle Östnyland var på plats och följde med händelserna.

I april sade Lovisas stadsdirektör upp sig. Enligt stadens officiella pressmeddelande var orsaken att förutsättningarna för samarbete med stadsstyrelsen på ett betydande sätt försvårats.

 • Lär sig elever i yrkesskolor något? Så här svarade ni

  Vi bad er dela med er av era åsikter om yrkesstudier.

  Yrkesskolan förändras på grund av nedskärningar och reformer. Många lärare oroar sig för att kvaliteten på undervisningen lider på grund av omställningarna. Vi bad er skicka in era egna erfarenheter av yrkesstudier.

 • Real bygger för framtiden – Benzema förlänger

  Anfallaren har spelat i klubben sen 2009.

  Den spanska storklubben Real Madrid fortsätter att bygga för framtiden. Champions League-mästarna har nyligen förlängt med Isco, Marcelo och Dani Carvajal och på onsdagen blev Karim Benzema senaste spelare i ledet att krita på ett nytt, långt avtal.

 • Femton vill bli stadsdirektör i Åbo

  Ansökningstiden gick ut på onsdag eftermiddag.

  Totalt 15 personer hade lämnat in ansökan till stadsdirektörstjänsten i Åbo när ansökningstiden gick ut på onsdag eftermiddag.

 • Fortum vill köpa del av tyska Uniper

  Uniper producerar el i Tyskland och övriga västeuropa.

  Fortum vill köpa en del av det tyska energibolaget Uniper. Som bäst förhandlar Fortum med energibolaget E.ON om att köpa dess andel av Uniper.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland