Hoppa till huvudinnehåll
Ämnessidans huvudbild för Hajbo

Elvira: Finalist i MGP 2017

Elvira Nyrönen står framför en vägg, hon är finalist i MGP.
Elvira Nyrönen står framför en vägg, hon är finalist i MGP. Bild: Elvira Nyrönen MGP Finland,elvira nyörnen

Elvira Nyrönen är en av de tio som är utvald till årets MGP-tävling som sänds 23 september 2017 i Yle Fem och på Yle Arenan.

Elvira - "Du"

Om Elvira vinner lovar hon att hoppa i havet med kläderna på i Gamle hamn i Jakobstad! Och det är ju då i slutet av september och säkert rysligt kallt...

Elvira minns MGP ända sedan hon var liten och hur roligt hon tyckte att det verkade. Och nu får hon äntligen vara med själv.

Elvira är nu 13 år och bor i Jakobstad.

Se här hur Elvira reagerade när hon fick veta att hon kommit med i MGP

MGP - Melodi Grand Prix är en låtskrivartävling för 8-15-åringar som arrangeras av Finlands Svenska Ungdomsförbund FSU, produktionsbolaget Five Corners och Svenska Yle.

 • Liukkonen stark i semifinalen – klar för final

  21,71 gav en andra plats i semifinalen.

  Ari-Pekka Liukkonen gjorde en riktigt bra insats i semifinalen på 50 meter frisim i VM i Budapest. Liukkonen simmade på 21,71 och slutade tvåa i sin semifinal.

 • Väder och vind styr båtgästernas färd

  Säsongen har kommit igång i gästhamnen i Borgå.

  Gästhamnen vid östra åstranden i Borgå är stort sett full efter en långsam start på säsongen. De seglare som hittar till Borgå har ofta kopplingar till staden sedan tidigare. Men oftast är det väder och vind som avgör vart det bär.

 • Mittfältaren Hans Honkasalo spelklar för Ekenäs IF

  23-åringen kommer från division 3-klubben Masku.

  Mittfältaren Hans Honkasalo spelar resten av säsongen för Ekenäs IF. Han ingick i spelartruppen redan på torsdagen då EIF/Akademi spelade mot Ponnistajat i division 3.