Hoppa till huvudinnehåll

Innebandyn och friidrotten blir ett i Helsingfors IFK

Matilda Bogdanoff, Helsingfors IFK.
Matilda Bogdanoff är en av Helsingfors IFK:s friidrottare som får en hel drös med nya vänner. Matilda Bogdanoff, Helsingfors IFK. matilda bogdanoff

Ihärdighet, Färdighet, Kraft och Kamratskap är ledorden i anrika Helsingfors IFK:s verksamhet sen 1897. Nu samlar föreningen sina krafter en aning när man från och med 2018 samlar friidrotts- och innebandykamraterna under samma paraply.

Det brukar heta "en gång IFK, alltid IFK", men nu vill föreningsfolket i Helsingfors skapa bättre förutsättningar genom att slå samma två av sina föreningar under samma paraply.

Från och med 1 januari 2018 kommer IFK Innebandy Helsingfors rf. och HIFK-friidrott rf. slås ihop och bilda ny förening under namnet HIFK Innebandy & Friidrott.

– Föreningens målsättning är att erbjuda medlemmarna en verksamhetsomgivning i vilken man kan idka idrott så mångsidigt som möjligt året runt. Vi strävar till att aktivt utöka den regelbundna mängden av träning och motion. Dessutom vill vi förhindra barnens och undomarnas förtidiga drop-out genom att erbjuda ett mångsidigt och inspirerande grenurval, skriver föreningarna i ett gemensamt pressmeddelande.

Utöver det nämns även effektivare användning av resurser och förbättrandet av de ekonomiska verksamhetsförutsättningarna som orsaker till samgången.

Hoppa över Twitterpostning

Den sammanslagna föreningens verksamhetsområde är huvudstadsregionen.

Just nu ligger antalet medlemmar på 800 stycken, men enligt pressmeddelandet är ambitionen att ha 2000 medlemmar år 2025.

Hela IFK-pressmeddelandet går att läsa på innebandyns webbplats.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport