Hoppa till huvudinnehåll

Sjuttio sekunder räckte – Ryssland ångar på i VM

Ryssland jublar.
Avslutningen av andra perioden fick Ryssland att jubla. Ryssland jublar. Bild: EPA Rysslands herrlandslag i ishockey

Danmark pinade Ryssland i ishockey-VM. Då slog de ryska stjärnorna till i snabb takt. Storfavoriten säkrade fjärde raka segern med ett mäktigt och snabbt ryck.

Ryssland har inlett ishockey-VM strålande. Laget är effektivast i turneringen och i kväll kom en ny vinst mot bottengänget Danmark.

Det stjärnspäckade ryska laget fick ändå slita lite för trepoängaren. Danskarna, som har trampat vatten i VM och bara har plockat två poäng hittills, stod upp och nollade Ryssland i den första perioden.

I slutet av den andra kom islossningen. På sjuttio sekunder – mellan 35.36 och 36.46 – grusades de danska förhoppningarna om en skräll. Bogdan Kiselevitj spräckte George Sörensens nolla. Turneringens poängkung Artemi Panarin noterades för sin tionde poäng när han passade fram till målet.

Favorit att vinna gruppen

Sergej Plotnikov fyllde på arton sekunder senare och när Nikita Gusev skickade in 3–0 var det kört för Danmark.

Efter 3–0-segern går Ryssland upp som tabelletta i Kölngruppen. Ryssarna har spelat ihop elva poäng och har ett perfekt utgångsläge för att sopa hem den gruppen.

Laget vilar i morgon och tar sig sedan an Slovakien på lördag. I de två sista gruppspelsmatcherna väntar Lettland och USA.

Resultat, ishockey-VM:

Grupp A:
Ryssland–Danmark 3–0 (0–0, 3–0, 0–0)
35.36 1–0 Bogdan Kiselevitj (Artemi Panarin, Nikita Kutjerov)
35.54 2–0 Sergej Plotnikov (Sergej Andronov, Ivan Telegin)
36.46 3–0 Nikita Gusev (Vadim Sjipatjov, Jevgenij Dadonov)

Läs också