Hoppa till huvudinnehåll

Amanda Enberg blir Torvalds specialmedarbetare

Amanda Enberg.
Arkivbild på Amanda Enberg från en blodgivning. Amanda Enberg. Bild: Yle/Linus Hoffman blodgivning,amanda enberg

Politices magister Amanda Enberg från Högsåra blir specialmedarbetare för Europaparlamentariker Nils Torvalds.

Hennes anställning gäller sex månader under hösten och vintern 2017-18, då hon vikarierar Katarina Dahlman.

- Jag ser verkligen framemot att börja arbeta i Nils Torvalds team. Miljö- och klimatfrågor har alltid varit mig nära hjärtat och att nu få chansen att arbeta med de här frågorna inom EU med kunniga kollegor känns både spännande och utmanande, säger Amanda Enberg i ett pressmeddelande från SFP.

Med sin bakgrund inom miljö- och klimatpolitik kommer Enberg att ha en central roll i miljöutskottet, där Torvalds är ordinarie medlem och där stora lagstiftningshelheter speciellt inom klimatpolitiska ärenden fortsättningsvis sätter agendan för de kommande åren.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland