Hoppa till huvudinnehåll

Ljusare för fotbollsstadion i Kuppis

Åskådare på Kuppis fotbollsstadium
Åskådare på Kuppis fotbollsstadium Bild: Yle/ Åboland fotbollsmatch,Åbo

Belysningen på fotbollsstadion i Kuppis i Åbo uppdateras så att den motsvarar de krav som det europeiska fotbollsförbundet Uefa fastställt.

Finlands herrlandslag i fotboll spelar i år två matcher i Åbo, mot Liechtenstein den 7 juni och mot Turkiet den 9 oktober.

Belysningen på stadion utökas och förnyas därför under våren 2017 för att säkerställa att internationell fotboll kan spelas i Åbo också i fortsättningen.

Stadion är Finlands bästa riktiga fotbollsstadion.― Stefan Håkans.

- Fotbollsintresset är stort i Åboregionen, så stadion och de toppfotbollsevenemang som den möjliggör har säkert en egen positiv och inspirerande effekt på intresset för fotboll och motion, säger Markus Kalmari, direktör för idrottstjänsterna i Åbo stad i ett pressmeddelande.

- Förutsättningen för att internationell verksamhet ordnas på stadion är att alla de internationella kriterierna uppfylls, nu också för belysningens del. Min åsikt är att stadion är Finlands bästa riktiga fotbollsstadion, den har en äkta gräsmatta och inga löparbanor runt planen, säger Stefan Håkans, styrelseordförande för Fastighetsbolaget Kuppis Stadion Ab.