Hoppa till huvudinnehåll

LS: Polisen grep misstänkt i samband med Gammelbypådraget

Polis med ryggen vänd mot kameran
Polis med ryggen vänd mot kameran Bild: Lehtikuva polisen

Polisen har gripit en man misstänkt för grov stöld i samband med pådraget i Gammelby i Lovisa. Det skriver tidningen Loviisan Sanomat.

På torsdagen kunde Yle Östnyland berätta att polisen letade efter en man och en kvinna 30-årsåldern i samband med ett stort polispådrag i Gammelby i gamla Pernå på onsdagskvällen.

Polisen hade hittat en stulen båt, en trailer och en nedbrunnen bil där. Ett ögonvittne hade sett en man och en kvinna lämna platsen. Ögonvittnet ska dessutom ha hört något som påminner om skott.

Efterspaningarna fortsatte under torsdagen.

Nu skriver tidningen Loviisan Sanomat att polisen har gripit en man misstänkt för grov stöld. Dessutom misstänks han för inbrott.

Då mannen greps hade han patroner men inget vapen på sig.

Kvinna fortfarande på fri fot

Till tidningen säger kriminalkommissarie Leif Malmberg att fyra polispatruller letade igenom terrängen då de fick larm om ett inbrott i en sommarbostad i närheten.

I närheten av sommarbostaden fick de tag på en man som misstänks både för inbrott och för grov stöld. Stölden räknas som grov eftersom den stulna förmögenheten är värd mellan 10 000 och 20 000 euro.

Kvinnan som har rört sig tillsammans med mannen är fortfarande på fri fot, men enligt tidningen ska polisen känna till också hennes identitet.

Polisen utreder fortfarande varför den stulna bilen som hittades i Gammelby började brinna. Det är oklart om det var ett misstag eller om den tändes på med flit.

Läs mera:

Karta över Lovisa centrum och Gammelby

Polisen: Gammelbypådraget handlade om stulen båt

Onsdagskvällens polispådrag i Gammelby i Lovisa involverar en stulen båt, meddelar kriminalkommissarie Leif Malmberg. Polisen letar efter en man och en kvinna.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland