Hoppa till huvudinnehåll

Manchester United och Ajax till final i Europa League

Marouane Fellaini och Jesse Lingard firar
Marouane Fellaini gjorde Uniteds mål i den andra semifinalen. Marouane Fellaini och Jesse Lingard firar Bild: AFP / Lehtikuva fotboll,Manchester United FC,Marouane Fellaini,Jesse Lingard,lingard

Manchester United spelade 1–1 mot Celta Vigo på hemmaplan i den andra semifinalen i Europa League. Det gör att laget går till final med sammanlagt 2–1. I finalen väntar Ajax.

Manchester United hade en 1–0-seger i bagaget då man ställdes mot Celta Vigo i den andra semifinalmatchen hemma på Old Trafford.

United inledde också returen bra och Marouane Fellaini nickade in 1–0 i den 17:e minuten. Då såg det ut som att laget skulle få en behaglig resa mot finalen.

Celta såg ändå till att det blev dramatik i slutminuterna. I den 85:e minuten kvitterade Facundo Roncaglia vilket gjorde att Celta bara behövde ett mål till för att ta sig till final. På stopptid kom den stora chansen men John Guidetti lyckades inte förvalta läget efter Claudio Beauvues passning.

United gick vidare till final med sammanlagt 2–1.

– Nu har vi möjlighet att vinna en titel och ta oss tillbaka till Champions League. Vi kan avsluta säsongen på bästa sätt då finalen är vår sista match, sa Uniteds tränare Jose Mourinho efter matchen.

I finalen som spelas i Stockholm den 24 maj väntar Ajax. Ajax förlorade den andra semifinalen mot Lyon med 1–3 men gick vidare efter sammanlagt 5–4.

Resultat:

Manchester United – Celta Vigo 1–1

United vidare med 2–1

Lyon – Ajax 3–1

Ajax vidare med 5–4