Hoppa till huvudinnehåll

Patrik Isaksson och Kaj Kunnas till sommarfest i Korsnäs

Patrik Isaksson i Kampen
Patrik Isaksson. Patrik Isaksson i Kampen Bild: Yle/Catariina Salo kampen 2014

När Finland i år fyller 100 så fyller Korsnäs 130 år och firar med stor sommarfest. Kaj Kunnas och Susanne Skata kommer leda galan och uppträder gör bland annat den svenska artisten Patrik Isaksson och Marika Krook.

Den första juli bjuder Korsnäs kommun på vad de kallar en högklassig gala på utomhusscen vid centralidrottplan i Korsnäs.

- Vi bjuder in allihopa, vi vill att det ska bli en riktig folkfest. Du tar ditt pick och pack, kommer dit ut, hittar en gräsplätt och så får vi vara tillsammans där, säger Korsnäs kommundirektör, Christina Båssar.

Sommarfestens tema är "Tillsammans bygger vi vår välfärd" och tanken är att ur ett finlandssvensk och österbottniskt perspektiv belysa uppbyggnaden av välfärden.

Kunnas gillar öppenheten i Korsnäs

Det blir musikaliska uppträdanden av Patrik Isaksson, Marika Krook, Ile Kallios Big Rock Band och lokala förmågor. Sommarfesten kommer ledas av Kaj Kunnas och Susanne Skata.

Kunnas har själv inte någon direkt koppling till Korsnäs, men säger att han gillar öppenheten som finns i kommunen.

- Jag är med i ganska mycket som har att göra med Finland 100 och det jag tycker allra bäst om med Finland är tvåspråkigheten, flerspråkigheten och mångkulturaliteten. Jag vill öppna gränser och det är ju något som Korsnäs har gjort.

100-åringar som hedersgäster

Inbjudna gäster kommer bland annat vara de invånare som fått medborgarskap under 2016 och föräldrar med barn födda under 2017. Dessutom kommer de tre kommuninvånare som fyller 100 år under Finlands jubileumsår vara på plats som hedersgäster.

- Jag tycker jättemycket om att de nyinflyttade får en stor roll på festen, att där kommer finnas yngre och äldre från 0-100 år, att det blir humor, musik och tal. Jag tror det kommer bli kanon helt enkelt, säger Kunnas.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten