Hoppa till huvudinnehåll

”Jag blir förbannad” – Finlands start fick svenska experten att ta fram stora sågen

Finlands hockeyherrar har haft en trög start på VM.
Finlands hockeyherrar har haft en trög start på VM. Finlands hockeyherrar har haft en trög start på VM. Bild: All Over Press Finlands herrlandslag i ishockey

Svenska expertkommentatorn Sanny Lindström har varit rejält kritisk mot Lejonens insatser i årets VM. Första perioden mot Norge gav mer vatten på kvarn.

Finlands match mot Norge i ishockey-VM sänds i Sverige förutom i betalkanalen Cmore också av svenska TV4.

Och studioexperten Sanny Lindström var arg efter en första period som Finland förlorade med 0–1. Det som störde den tidigare VM-medaljören var Lejonens passiva spel.

– Jag blir förbannad när jag ser det. Det är uselt, dundrar Lindström.

"En parodi på sig själva"

– Jag säger inte att man inte ska kunna spela styrspel, men det är ett bra lag Finland har. Man ska inte behöva spela så här mot Norge, med all respekt för Norge, säger Lindström enligt Expressen.

Efter förluster mot Frankrike och Tjeckien är Lauri Marjamäkis finländska landslag rejält pressat. Kritiken på hemmaplan har varit hård och den svenska experten stämmer in i kören.

– De är nästan en parodi på sig själva just nu med det här passiva styrspelet. Det är som att man har vridit tillbaka klockan 30 år. Det är helt otroligt hur man kan spela så passivt 2017, säger Lindström.

Kort efter Lindströms sågning vände Finland underläget till en ledning med 2–1. Till slut tappade Finland ändå poäng när Lejonen vann med 3–2.