Hoppa till huvudinnehåll

Siv Fagerlund från Pargas är lyssnarnas sommarpratare

Siv Fagerlund är Lyssnarnas sommarpratare 2017
Siv Fagerlunds text gick rakt in i hjärtat och hon är lyssnarnas sommarpratare i år. Siv Fagerlund är Lyssnarnas sommarpratare 2017 Bild: Privat / Siv Fagerlund lyssnarnas sommarpratare 2017

Det var en mycket rörd och lycklig Siv Fagerlund, 77, som fick beskedet om vinsten i Lyssnarnas sommarpratare 2017 i direktsändning i Yle Vega på lördag morgon.

- Det har nog varit omtumlande att vara med i tävlingen. Det är tungt att blotta hjärtat i offentligheten och samtidigt riskera att inte vinna. Jag vill verkligen tacka alla som röstat på mig.

Siv, som har jobbat hela sitt liv som socialarbetare i Åboland, talar i sitt sommarprat till dottern Mimmi. När hon var tre år gammal "tog hon sin pulka, och åkte rakt in i evigheten".

Under de fyrtio år som har gått sedan dess, har Siv skrivit häfte efter häfte med sorgearbete. Sextio häften har det blivit. För Siv är det viktigt att de som lyssnar förstår att det kan komma något gott också ur en hemsk händelse. Man kan lära sig massor.

Sivs sommarprat kan du höra fredagen den 14.7 på Yle Vega. Vi lanserar listan på alla årets sommarpratare den 6.juni klockan 8.

Lyssna till Sivs bidrag i tävlingen:

.

Nyligen publicerat - Vega