Hoppa till huvudinnehåll

Vatanens recept för att kyla ner glödhet Rinne: ”Släng en brandfilt på honom”

Sami Vatanen ska försöka se till att hans Anaheim vänder serien mot Nashville.
Sami Vatanen ska försöka se till att hans Anaheim vänder serien mot Nashville. Sami Vatanen ska försöka se till att hans Anaheim vänder serien mot Nashville. Bild: All Over Press Sami Vatanen

För att Sami Vatanens Anaheim ska gå till Stanley Cup-final krävs det att laget får hål på Nashvilles målvakt Pekka Rinne. Med glimten i ögat föreslår Vatanen nu okonventionella metoder.

Det var efter att Nashville på bortaplan hade vunnit det första slutspelsmötet mot Anaheim med 3–2 som Sami Vatanen av Yle på plats i Kalifornien fick frågan hur laget ska kunna besegra en glödhet Pekka Rinne.

– Vi får väl köpa en brandfilt från Lidl och slänga den på honom. Månne inte han slockar av det, lyder Vatanens förslag.

I den första konferensfinalen mot Anaheim stod Rinne för 27 räddningar och valdes till matchens tredje bästa spelare. Hemmamålvakten John Gibson hade en betydligt svettigare kväll i en match där det märktes att Nashville haft fått en längre vila inför konferensfinalerna.

Rättvis Nashvilleseger

Nashvilles seger i det första mötet var fullt rättvis, trots att det krävdes övertid. Predators vann skotten med klara 46–29.

– Vi kom inte i gång i början. Och Nashville startade väldigt starkt. Lyckligtvis höll vår målvakt oss med i matchen, det kunde ha varit fulare siffror på tavlan.

– Jag tycker sedan att vi spelade bra ishockey i 40 minuter. Men så här är slutspelshockey, det går upp och ner, säger Vatanen.

Rinne: "En stor sak"

Betydelsen av att Nashville lyckades koppla ett första grepp om matchserien ville Pekka Rinne inte tona ner. Tvärtom.

– Visst är det här en stor sak. Varje omgång har vi startat på bortaplan och alltid har vi med en seger lyckats sno åt oss hemmaplansfavören. Det betyder mycket, säger Rinne till Yle efter matchen.

– Jag tycker själv om att börja borta. Man är mer tillsammans som grupp och det är alltid enklare att inleda en serie som underdog.

Samma story i fjol

Nästa match spelas natten till måndag finsk tid, och Nashville försöker då upprepa bedriften från den första playoffrundan i fjol, då Rinnes lag vann de två första matcherna borta mot Anaheim.

– Det här var en viktig match för oss men det är nästa också. Och hemma har vi spelat bra, så förhoppningsvis håller det i sig när vi kommer dit.

– Vi lyckades avvärja deras starka sidor. Vi känner till dem väl och var hade förberett oss bra. Vi gjorde ett lysande jobb i försvarsspelet, säger Rinne.