Hoppa till huvudinnehåll

En trädgård värd ett bröllop

Programledaren Pernilla Månsson Colt, kocken Tareq Taylor, trädgårdsmästaren John Taylor och inredaren Malin Persson drar igen ut i trädgården i Trädgårdstider, programmet som är fyllt med tips och inspiration för trädgård och utemiljöer.

Trädgården ska i år formas i romantikens tecken, eftersom ett brudpar ska vigas här i sommar.

Trädgården utanför Lund kommer i år att bli mer romantiskt prunkande än någonsin. Det är i alla fall målet, när John Taylor inleder säsongen med att bryta ny mark med hjälp av grävmaskiner och motorsågar.

Träden fälls och marken rivs upp, och efteråt plogar John marken med häst. Köksträdgården ska bli större.

Vi tittar också tillbaka på de fem år som trädgården vuxit fram. Det handlar om allt ifrån hur olika delar av trädgården skapats till Tareqs matlagning genom åren.

I det andra programmet ger sig Malin och Tareq på sitt största byggprojekt hittills i form av en gammal rostig container som Malin vill förvandla till en romantisk bröllopssvit.

Pernilla och John trotsar regn och rusk och planterar i det nya kökslandet, medan Tareq gör potatis- och palsternackspasta med broccolikräm.

I program tre börjar Tareq och Malin att planera för bröllopet. Ladan ska kunna fungera som en middags- och festlokal. Den rostiga containern kläs in med växter.

Det blir en lång rad med projekt och tips i totalt sex program innan trädgården till slut har tagit form. Mer tips och själva bröllopsfesten hålls i höst när programserien återkommer med ytterligare tre program (preliminär start september 2017).

Alla recept från programmet hittas på SVT:s webbsidor.


Orginaltitel: Trädgårdstider (Sverige 2016)
30 dagar på Yle Arenan.
6 avsnitt

Produktion: SVT / Nordvision

Mer från programmet

Läs också

Nyligen publicerat - Yle Fem