Hoppa till huvudinnehåll

VM-tävling: Vad slutar Lejonens ödesmatch mot Schweiz?

De finländska supportrarna på plats i Paris har en ny svettig kväll att se fram emot.
De finländska supportrarna på plats i Paris har en ny svettig kväll att se fram emot. De finländska supportrarna på plats i Paris har en ny svettig kväll att se fram emot. Bild: All Over Press Finlands herrlandslag i ishockey

Raden av ödesmatcher för Lejonen blir allt längre. Finlands hockeyherrar är på nytt i stort behov av en seger och vi fortsätter samtidigt jaga vinnare i hemmasofforna. Tippa resultatet i matchen mot Schweiz och få hem en VM-maskot från Paris.

I Finlands senaste match på lördag eftermiddag vann Lejonen över Norge, men först efter förlängning. I vår tävling efterlyses resultatet efter 60 minuters spel, och rätt svar i går var alltså 2–2.

Ett knappt dussin tippare hade rätt resultat i Yle Sportens tävling. Bland dessa föll lotten på Simon Ahlvik som vinner en VM-maskot.

Vi gratulerar!

Schweiz i kväll

Dagens fråga handlar givetvis om Lejonens näst sista gruppspelsmatch. Frågan lyder: Hur slutar matchen Schweiz–Finland?

I tabellen är det faktiskt schweizarna som ligger före just nu. Segern över Kanada betyder att Schweiz har elva poäng och är grupptvåa, medan gruppfyran Finland hittills spelat ihop nio poäng.

Vi söker som vanligt resultatet efter 60 minuters spel. Om matchen till exempel slutar i en 5–4-seger efter förlängning eller straffar, är korrekt svar 4–4.

Delta i tävlingen genom att skriva in din gissning på Yle Sportens Facebooksida eller skicka mejl till svenskasporten@yle.fi. Vinnaren får en officiell VM-maskot direkt från Paris.

Vinnaren lottas ut bland dem som gissat rätt. Om ingen träffar mitt i prick medverkar alla deltagare i utlottningen. Tävlingstiden går ut på söndag klockan 21.14.

Lycka till!