Hoppa till huvudinnehåll

Kasper Hämäläinen tvåmålsskytt i krossen – Warszawa kvar i titelkampen

Kasper Hämäläinen firar mål.
Kasper Hämäläinen klinisk framför målet mot Termalica. Kasper Hämäläinen firar mål. Bild: imago/Newspix/All Over Press Kasper Hämäläinen

Med fyra matcher kvar av den övre slutserien i den polska toppligan Ekstraklasa är allt fortfarande öppet. Det efter en uppvisning av Legia Warszawa – och Kasper Hämäläinen.

Hämäläinen utökade sitt målsaldo för säsongen från fem till sju då han stod för två av totalt sex Legiamål i matchen mot Termalica på söndagskvällen.

Hämäläinen satte matchens första mål i den femte spelminuten och den andra fullträffen var kvällens femte mål med kvarten kvar att spela. Termalica klarade inte av att överlista Warszawaklubben en enda gång.

Samtidigt håller sig Legia kvar i titelkampen. Med fyra omgångar kvar i den övre slutserien ligger Hämäläinens Legia trea, en poäng efter toppduon Jagiellonia och Lech Poznan.

Också Lechia Gdansk har en realistisk chans att knipa guldet, laget ligger fyra med en poäng mindre än Warszawa.

Hämäläinen och resten av Warszawatruppen ställs härnäst mot de övriga medaljkandidaterna i ordningen Lech Poznan, Jagiellonia och Lechia Gdansk. I fjol fick Legia fira ligaguld med en trepoängsmarginal till tvåan Piast.

Läs också