Hoppa till huvudinnehåll

René Österman slutar som vd för HIFK:s fotbollslag

Rene Österman, VD HIFK fotboll
René Österman har gjort sitt som vd. Rene Österman, VD HIFK fotboll Bild: Yle / Christian Vuojärvi HIFK Fotboll,rené österman

Fotbollsligaklubben HIFK:s vd René Österman meddelade på måndag att han lämnar vd-uppdraget. René har varit HIFK Fotbolls frontfigur, en man med HIFK:s sköld på hjärtat, säger styrelseordförande Kaarlo Kankkunen.

Österman tog över som vd år 2013 och ledde alltså klubben i fyra års tid. Han var med under den fantastiska färden till fotbollsligan.

– Jag är privilegierad då jag fått jobba med mitt älskade IFK. Tillväxten och farten har varit hårda de senaste åren, och jag kommer alltid att komma ihåg dem. Jag kommer också att med värme minnas en stor grupp härliga kollegor, samarbetspartners och fans, säger Österman på HIFK:s webbplats.

HIFK:s styrelse börjar leta efter en ny verkställande direktör.

Läs också