Hoppa till huvudinnehåll

Ännu inga förslag på tillfälliga undervisningslokaler i S:t Karins

Skolbyggand utifrån.
Skolbyggand utifrån. Bild: Yle/Monica Forssell hovirinta skola

Stadsstyrelsen i S:t Karins diskuterade tillfälliga undervisningsutrymmen för eleverna i S:t Karins svenska skola och Hovirinnan koulu på sitt möte 15 maj. Alternativa lokaler ska tas i bruk för åtminstone vissa klassrum men eventuellt för hela skolan.

På mötet presenterades en utredning över behoven, vilken antecknades för kännedom. Enligt den kostar fyra vanliga klassrum ungefär 400 000 euro över en hyrestid på tre år. Sammanlagt beräknas kostnaderna för alla klassrum, grupprum, specialklasser, lärarrum med mera uppgå till 3,4 miljoner euro. Att hitta tillfälliga utrymmen för hela skolan beräknas ta sex månader.

Staden söker nu efter lediga utrymmen men överväger också möjligheten att bygga baracker, för vilka det finns bygglov på Hovirintaskolans tomt.

Stadsstyrelsens ordförande Merja Kantalainen kan inte ge några konkreta exempel på vart eleverna kan flyttas, men hoppas att föräldrarna har förståelse för att det inte sker i en handvändning.

- Om någon har förslag på lediga lokaler så tar vi gärna emot dem, men annars hoppas vi att de kan förstå vår situation.

Kantalainen berättar att det på stadsstyrelsens möte 29 maj ska fattas beslut om vilka lokaler som Hovirinnan koulu och S:t Karins svenska skola ska använda sig av i höst.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland