Hoppa till huvudinnehåll

Ryssland: Rent nonsens att Trump skulle ha avslöjat känsliga uppgifter

Dmitrij Peskov
Dmitrij Peskov Dmitrij Peskov Bild: EPA/ SERGEI KARPUKHIN/ POOL Dmitry Peskov

Ryssland säger att uppgifterna om att USA:s president Donald Trump har delgett Ryssland känslig information är struntprat.

Kremltalesmannen Dmitrij Peskov kallade uppgifterna nonsens och sade att det är onödigt att varken förneka eller bekräfta dem.

- Vi vill inte ha något att göra med detta nonsens, sade Peskov på en presskonferens.

Redan tidigare på tisdagen dementerade det ryska utrikesministeriet de amerikanska uppgifterna.

Enligt tidningen Washington Post har USA:s president Donald Trump avslöjat ytterst hemliga underrättelseuppgifter för Rysslands utrikesminister och USA-ambassadör. New York Times har fått liknande information via sina källor.

Trump har inte dementerat

Trump själv har inte bestridit tidningarnas uppgifter. Enligt honom hade den information han delade med Ryssland att göra med terror och flygsäkerhet.

- Jag delade informationen för att få Ryssland att trappa upp sina åtgärder mot IS och terrorism, skrev Trump på Twitter.

Tidigare under dagen hade USA:s nationella säkerhetsrådgivare, H.R. McMaster förnekat att Trump skulle ha avslöjat hemlig information till Ryssland.

- Inte en gång diskuterades informationskällor eller metoder och det avslöjades inte heller militära operationer som inte redan var kända offentligt, sade McMaster som själv deltog i mötet.