Hoppa till huvudinnehåll

Två personer är redan intresserade av stadsdirektörsposten i Lovisa

Torn med klocka
Torn med klocka Bild: Yle/Fredrika Sundén Lovisa,klockor,tak,lovisa rådhus

Nu går valet av ny stadsdirektör i Lovisa framåt i rask takt. Ledande politiker ska fundera på ett hurdant direktörsavtal staden vill ha.

- Vi ska också diskutera möjligheten att ta in ett rekryteringsföretag i processen, säger Mia Heijnsbroek-Wirén (SFP), stadsstyrelseordförande i Lovisa.

Stadsstyrelsen i Lovisa diskuterade rekryteringen av en ny stadsdirektör på sitt möte på måndagen.

Diskussionen var inte så omfattande, men stadsstyrelsen beslöt att ge mandat åt presidiet att bereda ärendet vidare. Meningen är nu att få stommen klar och sammankalla gruppordförandena för en diskussion, säger Heijnsbroek-Wirén.

- Styrelsen vill få processen i gång snabbt. Vi har inte tid att förlora, säger hon.

Tidsbundet avtal diskuteras

Nu gäller det att avgöra vad man anser att Lovisa behöver.

- Vi kommer säkerligen traditionellt att annonsera om en direktör, men vi ska nu diskutera vidare. Ärendet kräver helt klart en politisk beredning.

Heijnsbroek-Wirén anser personligen att ett tidsbundet avtal skulle vara bra. Det systemet har många andra kommuner och hon tror att det även skulle gagna Lovisa.

- Ett tidsbundet avtal höjer på motivationsnivån. Om man är för länge på ett och samma ställe behöver man kanske en kick för att orka framåt innovativt och dynamiskt.

Lönen har inte diskuterats ännu

Heijnsbroek-Wirén vill inte i det här skedet kommentera vilken lön den nya direktören borde få.

Två personer har redan personligen varit i kontakt med Heijnsbroek-Wirén om posten, men hon vill inte kommentera om de är från Östnyland eller från annat håll.

- Jag hoppas att vi redan innan midsommar har intresserade som söker tjänsten.

Lovisa hoppas att den nya direktören kan tillsättas under hösten.

- Vi behöver en direktör som fortsätter och får organisationen i trim. Vi vill inte förlora tid och behöver snabbt få en direktör som själv kan leda organisationen.