Hoppa till huvudinnehåll

CSKA bryter med Eremenko – "Orsaken är enkel"

Roman Eremenko, CSKA Moskva.
Roman Eremenkos avstängning tar slut i oktober 2018. Roman Eremenko, CSKA Moskva. Bild: EPA/MaximShipenkov/AllOverPress roman eremenko

Fotbollsspelaren Roman Eremenko som är avstängd får inte förlängt kontrakt med sitt klubblag CSKA. Finländarens lön under avstängningen har varit en kompromisslösning, säger klubbdirektören Roman Babajev.

Hösten 2016 fick Eremenko en två år lång avstängning av det europeiska fotbollsförbundet Uefa på grund av bruk av kokain.

Sedan augusti 2014 har Eremenko spelat för CSKA Moskva, ett kontrakt som tar slut den 30 juni. Moskvaklubben har bestämt sig för att inte förlänga med den avstängda finländaren, skriver nyhetsbyrån TASS.

– Kontraktet går ut och tyvärr saknas förutsättningar för en förlängning. Orsaken är enkel: avstängningen fortsätter, sade Babajev.

Lönen en kompromiss

Eremenko har varken tränat eller spelat med laget under sin avstängning. Vilken lön han har haft under avstängningen är ändå hemligt.

– Vi fann en kompromisslösning, men jag vill inte kommentera den eftersom den är konfidentiell, sade Babajev.

I april överklagade Eremenko Uefas beslut till idrottens skiljedomstol CAS som i sommar kommer att behandla ärendet.

Eremenko har spelat 73 landskamper för Finland och om CAS inte förändrar domen kan Eremenko fortsätta karriären den 5 oktober 2018.

Läs också