Hoppa till huvudinnehåll

Eldsvåda på Domargård i Borgå - branden är under kontroll

Brandbil vid avfallsstation
Blandavfall på avfallsstationen hade fattat eld. Brandbil vid avfallsstation Bild: Yle/ Carmela Walder brand- och räddningsarbete,avfallsstationer,domargårds avfallsstation

En hög med blandavfall fattade vid middagstid eld på Domargårds avfallsstation i Rita i Borgå. Röken hotade störa trafiken på motorvägen.

Räddningschef Peter Johansson vid Östra Nylands räddningsverk berättade en timme efter att larmet gick att en hög med blandavfall brinner på Domargård i Borgå.

– Det sprider sig rök från eldsvådan. Lyckligtvis inte in mot stan, utan mer österut. Röken kan delvis störa trafiken på motorvägen, sa Johansson.

Karta över Domargård och Borgå
Karta över Domargård och Borgå Bild: Yle Borgå,domargård

Han bedömde att släckningsarbetena kommer att ta länge. Först gäller det att släcka lågorna och sedan måste räddningsmanskapet ännu försäkra sig om att det inte pyr någonstans.

Ännu finns inga teorier om en möjlig brandorsak.

– Men det är blandavfall som brinner och där kan finnas vad som helst, säger Peter Johansson.

Räddningsarbete på avfallsstationen.
Räddningsarbete på avfallsstationen. Bild: Yle/ Carmela Walder brand- och räddningsarbete,eldsvådor,domargårds avfallsstation

Eldsvådan klassas som stor. Fjorton enheter från räddningsverket deltar i släckningsarbetet, däribland också en helikopter. Larmet till räddningsverket gick klockan 11:23 på onsdagen.

Artikeln uppdaterad klockan 13:37 med info om att branden är under kontroll. Yle Östnyland följer med läget och uppdaterar informationen vid behov.

Läs också

 • Analys: Det tyska valresultatet bromsar EU-integrationen

  Tyska valresultatet ett hårt bakslag för Macron.

  Den tyska finalen på EU:s supervalår skulle vara kronan på verket för de som vill se att planerna på ett långtgående fördjupat EU-samarbete ska ta fart. Men istället får EU:s integrationsförespråkare nu tona ner sina ambitioner, skriver Europakorrespondent Daniel Olin.

 • Hjärnan kan återhämta sig från språkstörningar

  Men de flesta får inte tillräckligt mycket rehabilitering.

  I Finland har hundratusentals vuxna drabbats av språkstörningar, eller afasi, men färsk forskning visar att man kan återhämta sig. Tidigare ansågs det att en hjärnskada alltid orsakade bestående svårigheter, men nu finns det bevis för att hjärnan hittar nya vägar.

 • HUGO från Kronoby segrade i MGP 2017

  Vann med låten "Var dig själv".

  Årets MGP, Melodi Grand Prix, avgjordes under lördagskvällen i tv-centret i Böle. På scen uppträdde tio finalister, nio soloartister och en grupp, med egenskrivna låtar. Segrare blev HUGO (Hugo Käld) från Kronoby med sitt bidrag ”Var dig själv”.

Nyligen publicerat - Östnyland