Hoppa till huvudinnehåll

Säteri eller Korpisalo? – ”Bra att det finns goda alternativ”

Harri Säteri och Joonas Korpisalo
Harri Säteri eller Joonas Korpisalo – vem ska spela mot USA? Harri Säteri och Joonas Korpisalo Bild: Aleksi Alku / AOP/All Over Press ishockey,Finlands herrlandslag i ishockey,Harri Säteri,Joonas Korpisalo,sport

Det är fortfarande öppet vem som kommer att vakta målet i kvartsfinalen mot USA på torsdag. Chefstränaren Lauri Marjamäki ville efter onsdagens träning inte avslöja hur han tänker.

Joonas Korpisalo inledde VM som klar målvaktsetta men har spelat skakigt i några matcher. Efter två insläppta mål i första perioden mot Schweiz byttes han ut mot Harri Säteri som även vaktade målet i den sista gruppspelsmatchen mot Kanada.

Frågan är vem valet faller på i kvartsfinalen mot USA. Chefstränaren Lauri Marjamäki vill i det här skedet inte ge något svar.

– Vi tänker en del på motståndet, hur de spelar och vilka situationer som kan uppstå. Vem är då bättre, det är bra att det finns goda alternativ, säger han till Yle.

Kortare träning för Säteri

Under onsdagens träning stannade Joonas Korpisalo längre ute på isen än Harri Säteri.

– Jag gjorde en kortare isträning än de andra eftersom jag spelade på tisdagen. Vi får säkert besked hur det blir under kvällens möte, säger Säteri till FNB.

Harri Säteri har en räddningsprocent på 88,89 i VM medan Joonas Korpisalos ligger på 87,27.

Läs också