Hoppa till huvudinnehåll

Fina prestationer av yrkesstuderande från Österbotten

Mästare 2015 avgjordes i Åbo.
Arkivbild: Mästartävlingarna i Åbo 2015 Mästare 2015 avgjordes i Åbo. Bild: Joonas Puhakka/Taitaja 2015 yrkesutbildningar

Mästare 2017, finska mästerskapen i yrkesskicklighet, avslutades på torsdagen i Heslingfors.YA och Optima klarade sig bra i årets tävling.

Sammanlagt blev det fyra guldmedaljer för österbottniska studerande.

Många medaljer till Österbotten

Fanny Granholm, YA-enheten i Pedersöre, tog guld i grenen närvårdare. Emma Eklöf, enheten i Vasa tog silver i grenen målning och tapetsering.
Tanja Holmlund, enheten i Närpes, knep en fin sjunde plats i grenen närvårdare.
Tävlingarna pågick i tre dagar i Mässcentrum i Helsingfors och över 500 hundra studerande gjorde upp om att vara bäst i Finland i sin gren.

Optima tog medalj i fyra tävlingsgrenar, det blev två guld, ett silver och ett brons.

Guld blev det för Irene Sundström och Marlene Granholm i partävlingen i ekonomiförvaltning. Guld blev det också för Victoria Lindgren i konditortävlingen.

Victoria Lindgren från Optima i Jakobstad fick guldmedalj i Mästare 2017 tävlingen
Victoria Lindgren från Optima vann guld i konditorklassen Victoria Lindgren från Optima i Jakobstad fick guldmedalj i Mästare 2017 tävlingen Bild: Optima Österbotten,Optima,victoria lindgren

Lucas Gäddnäs och Karl-Petter Söderman tog silver i partävlingen i mekatronik Och Jona Verkasalo fixade brons i möbelsnickeri. Kevin Asplund, som tävlade i företagsamhet, var en av de sex som nominerats till "Mästarnas mästare", men den utmärkelsen gick till Rovaniemi.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten