Hoppa till huvudinnehåll

Restaurangtjuv i Ekenäs dömd till samhällstjänst

Skylt vid infarten till restaurang Bossanova i Ekenäs.
Den man som gjorde ett inbrott i restaurangen Bossanova i Ekenäs har nu fått sin dom. Skylt vid infarten till restaurang Bossanova i Ekenäs. Bild: Yle/Malin Valtonen västnyland,Ekenäs

Den man som bröt sig in i restaurangen Bossanova Steak House i Ekenäs i juli 2015 har dömts av Västra Nylands tingsrätt. Mannen döms till samhällstjänst i stället för fängelse.

Den 19 juli 2015 utsattes restaurang Bossanova Steak House i Ekenäs för inbrott. Mannen bröt sig in med kofot och bar ut två kassaskåp till bilen.

Mannen bröt upp kassaskåpen med kofot och tog pengar ur åtminstone det ena kassaskåpet. Det var under rättegången oklart hur mycket pengar det var frågan om, men restaurangägarna sade att det var drygt 1 900 euro.

Samma person greps också i Esbo i oktober 2015 med 9,2 gram amfetamin på sig. Följande sommar tankade han en bil i Kyrkslätt utan att betala.

Västra Nylands tingsrätt dömde mannen till 57 timmar samhällstjänst i stället för fängelse för de här brotten.

Mannen dömdes även för andra brott

Västra Nylands tingsrätt har även vid ett annat tillfälle gett domar för andra brott som den här mannen har utfört tillsammans med andra män.

Mannen har dömts för misshandel och grovt hemfridsbrott i Hangö. Tingsrätten valde också då att döma honom till 180 timmar samhällstjänst.

Det hela började med att mannen blev misshandlad i juli 2015 av en annan man i Hangö. Det ledde till att han i sin tur gav sig på den som inledde misshandeln.

I oktober 2015 bröt sig mannen in med två andra personer i en kvinnas hem i Raseborg där de sedan misshandlade en man som fanns i bostaden.

De tre männen bröt sig in i bostaden igen följande natt, men då lyckades mannen som de misshandlade natten innan smita i väg.

Hot på sociala medier

En av de tre männen hotade kvinnan efter det här på sociala medier. Tingsrätten dömde den mannen till villkorligt fängelse i åtta månader för misshandel, grovt hemfridsbrott och olaga hot.

Tingsrätten dömde en annan av de tre männen till 206 timmar samhällstjänst. Den mannen dömdes för sju brott, bland annat för lindrig misshandel av två flickor.

Läs också

 • Allt fler i Finland väljer tåget – smidigt och miljövänligt

  Tåg är enklare än flyg, säger passagerare till Svenska Yle.

  Tågtrafiken ökar kraftigt i Finland och intresset för tågresor ser inte ut att minska. Enbart i juli gjordes 1,2 miljoner resor, en ökning med 13 procent. Orsakerna är många, men enligt VR påverkar även klimatdiskussionen. Svenska Yle har pratar med nöjda tågresenärer som bekräftar att smidigheten och miljön får dem att välja tåg.

 • Nya demonstrationer i Hongkong- nu kräver hongkongborna allmän rösträtt

  Demonstranterna ber Storbritannien om hjälp

  Tiotusentals hongkongbor trotsade tidigare idag förbudet att demonstrera och gav sig igen ut på gatorna i Hongkong efter några dagars lugn. Demonstranterna samlades först utanför det brittiska konsulatet för att be Storbritannien hjälpa sin forna koloni.

 • Dramapodd: Vem våldtog Liv på skolgården?

  Hela skolan fuckas upp av en våldtäkt efter en fest.

  Efter en blöt fest slocknar Liv och vaknar våldtagen ute på gården. Stämningen i hela skolan trasslas till i jakten på den skyldige och fler hemligheter dyker upp i podden "Det som hände Liv".

Nyligen publicerat - Västnyland