Hoppa till huvudinnehåll

Bibiana Steinhaus skriver historia igen – blir första kvinnliga domaren i Bundesliga

Bibiana Steinhaus dömer match.
Bibiana Steinhaus i farten i 2. Bundesliga. Bibiana Steinhaus dömer match. Bild: imago/MIS/All Over Press Bibiana Steinhaus

Säsongen 2017–18 kommer den tyska toppligan Bundesliga för den första gången att ha en kvinnlig huvuddomare med i rotationen. Bibiana Steinhaus är domaren som skriver historia i Tyskland – igen.

Steinhaus blev historisk redan 2007 då hon blev den första kvinnliga domaren att döma en match i den nästhögsta serien 2. Bundesliga. År 2012 dömde hon OS-finalen mellan Japan och USA.

– Jag blev mållös när domarchefen informerade mig. Det är en berg- och dalbana av känslor, säger hon i det tyska fotbollsförbundets pressmeddelande.

– Det har alltid varit en dröm att vara en Bundesligadomare. Att drömmen kommer bli sann gör mig självklart glad, fortsätter hon.

Steinhaus är polis till yrket.

 • TamU:s Valtteri Uimonen försöker stoppa BK:s John Fagerström genom att gripa honom i armen.

  Oavgjort för BK-46 i Karis

  Laget fick dela på poängen med KäPa från Helsingfors.

  Karislaget BK-46 fick dela på poängen med Helsingforslaget Käpylän Pallo på måndagskvällen (29.5). Slutresultatet i matchen blev 0-0.

 • Man i vit skjorta.

  Karisbon Bertel Niemi cyklar bland världseliten

  Niemi berättar om väglaget och cykelvägarna i Västnyland.

  Bertel Niemi är världens sjunde bästa tempocyklist i sin veteranklass. För att nå till toppen cyklar han mycket. Otroligt mycket. Fort går det också.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport