Hoppa till huvudinnehåll

Bibiana Steinhaus skriver historia igen – blir första kvinnliga domaren i Bundesliga

Bibiana Steinhaus dömer match.
Bibiana Steinhaus i farten i 2. Bundesliga. Bibiana Steinhaus dömer match. Bild: imago/MIS/All Over Press Bibiana Steinhaus

Säsongen 2017–18 kommer den tyska toppligan Bundesliga för den första gången att ha en kvinnlig huvuddomare med i rotationen. Bibiana Steinhaus är domaren som skriver historia i Tyskland – igen.

Steinhaus blev historisk redan 2007 då hon blev den första kvinnliga domaren att döma en match i den nästhögsta serien 2. Bundesliga. År 2012 dömde hon OS-finalen mellan Japan och USA.

– Jag blev mållös när domarchefen informerade mig. Det är en berg- och dalbana av känslor, säger hon i det tyska fotbollsförbundets pressmeddelande.

– Det har alltid varit en dröm att vara en Bundesligadomare. Att drömmen kommer bli sann gör mig självklart glad, fortsätter hon.

Steinhaus är polis till yrket.

  • Framtiden blir grå och fylld med luft

    "I framtiden äter vi kikärter och ifrågasätter perfektionism

    När tiderna är sämre och vi känner oss pressade söker vi trygghet i det bekanta, till exempel husmanskost. När vi är tillfreds kräver vi nya, spektakulära matupplevelser. Den brittiske framtidsforskaren Morgaine Gaye försöker skapa prognoser för vad vi kommer att äta och hur vi vill uppleva ätandet i framtiden.

  • Sjundeås kändisar på sommarteaterns scen

    Varggropen är en tvåspråkig pjäs.

    Tre starka Sjundeåprofiler lyfts fram på sommarteatern i Sjundeå i samband med att Finland fyller 100 år. Varggropen-Sudenkuoppa har premiär den 4 augusti.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport