Hoppa till huvudinnehåll

Efter backens bedrövliga självmål – Morriseys hattrick säkrade tre poäng för VPS

Markus Jurgenson ser ledsen ut.
Det gick inte riktigt som på Strömsö för Markus Jurgenson. Markus Jurgenson ser ledsen ut. Bild: Matti Raivio / All Over Press Vaasan Palloseura,markus jurgenson

Med tio minuter kvar på klockan spelade VPS i numerärt överläge med 1-1 på klockan – efter ett minst sagt otroligt självmål. Sedan kom bortalaget igång, och slog till slut ligajumbon JJK med 4-1.

Steven Morrisey hade fört upp ”Vepsu” till 1-0 redan i den åttonde spelminuten före Vasaförsvaret gjorde bort sig. I den 36:e spelminuten fick ytterbacken Markus Jurgenson bollen och satte den, högt, tillbaka mot det egna målet.

Landsmannen Marko Meerits i VPS-målet försökte parera lobben med huvudet, men kunde inte rädda situationen – bollen gick in och matchen var kvitterad.

Hoppa över Twitterpostning

JJK:s svenska förstärkning Felix Gustavsson drog ändå på sig två gula kort under loppet av 15 minuter under den andra halvleken, och VPS fick avsluta matchen i numerärt överläge. Med nio minuter kvar på klockan satte Andre Clennon först 2-1 och Steven Morrisey utökade ledningen till 3-1 några minuter senare.

I stoppminuterna blev jamaicanen Morrisey hattrickhjälte då han pangade in segersiffrorna 4-1.

Skip Instagram post

"Kaikkien aikojen Jamaikalaisvahvistus!" @steventaddy Hattrickhero!❤️

A post shared by Sebastian Strandvall (@sebastrandvall8) on

Svettigt kamratderby

På Tölö fotbollsstadion stod HIFK värd för IFK Mariehamn. Trots det till pappers starkare laget hade de regerande grönvita finska mästarna stora svårigheter att punktera HIFK-försvaret.

I den 16:e spelminuten klarade gästerna ändå av att utnyttja ett överläge. Matias Hänninen tappade bollen i backlinjen och Robbin Sellin kunde passa fram Aleksei Kangaskolkka för 1-0 till IFK Mariehamn.

Hemmalaget ångade på och en kvart senare var matchen kvitterad – i form av ingen annan än Matias Hänninen själv.

Backen höll på att göra bort sig igen i den andra halvan då Sellin igen var på hugget och stal bollen i ett farligt läge, men svensken klarade inte av att föra bollen vidare. Slutresultatet stod 1-1.

Resultat, fotbollsligan:

PS Kemi – HJK 0–1 (0–1)
Morelos 7'
Publik: 777

FC Lahti – KuPS 1–2 (0–0)
Salami Gbola 61' 0–1
Gabriel 68' 0–2
Jovanovic 90+3' 1–2
Publik: 2242

Ilves – FC Inter 0–2 (0–0)
Furuholm 52' 0–1
Kuqi 82' 0–2
Publik: 3392

JJK – VPS 1–4 (1–1)
Morrissey 8' 0–1
Självmål Jurgenson 36' 1–1
Clennon 81' 1–2
Morrissey 84' 1–3
Morrissey 90' 1–4
Publik: 1723

HIFK – IFK Mariehamn 1–1 (1–1)
Kangaskolkka 16' 0–1
Hänninen 30' 1–1
Publik: 2351

SJK – RoPS 3–0 (2–0)
Självmål 15' 1–0
Mboma 25' 2–0
Mboma 73' 3–0
Publik: 3644

  • Framtiden blir grå och fylld med luft

    "I framtiden äter vi kikärter och ifrågasätter perfektionism

    När tiderna är sämre och vi känner oss pressade söker vi trygghet i det bekanta, till exempel husmanskost. När vi är tillfreds kräver vi nya, spektakulära matupplevelser. Den brittiske framtidsforskaren Morgaine Gaye försöker skapa prognoser för vad vi kommer att äta och hur vi vill uppleva ätandet i framtiden.

  • Sjundeås kändisar på sommarteaterns scen

    Varggropen är en tvåspråkig pjäs.

    Tre starka Sjundeåprofiler lyfts fram på sommarteatern i Sjundeå i samband med att Finland fyller 100 år. Varggropen-Sudenkuoppa har premiär den 4 augusti.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport