Hoppa till huvudinnehåll

Morgonkollen: Lejonen till semifinal, Grekland godkände nya åtstramningar, soligt i söder

Finland firar mål
Finland firar mål Bild: Anu Laitila /All Over Press ishockey,Finlands herrlandslag i ishockey,Joonas Järvinen,lejonen

Vi berättar vad som har hänt medan du sov och uppdaterar dig för dagen.

Läget inrikes:

De risade Lejonen tog sig till semifinal i ishockey-VM som fortsätter med två klassikermöten på lördagen. Finland ställs mot Sverige och Kanada tar sig an Ryssland i semifinalskedet.

Psykiatriska läkemedel kan vara en delorsak till 15 procent av drunkningsolyckorna i Finland, visar en ny studie. som gjorts vid Åbo universitet.

Den kondoleansbok för president Mauno Koivisto som finns i presidentslottet i Helsingfors är öppen för sista dagen i dag mellan klockan 10 och 15. Det är också möjligt att skriva sina hälsningar på webben på adressen koivisto.presidentti.fi

Antalet sökanden till Svenska social- och kommunalhögskolan vid Helsingfors universitet har minskat radikalt de senaste åren.

Arbetstvisten inom handeln har tagit ett steg framåt. Riksförlikningsman Minna Helle meddelade i går kväll att det finns ett förlikningsförslag som parterna ska ta ställning till. Det är Arbetsgivarförbundet Finsk handel och De högre tjänstemännens förhandlingsorganisation YTN som är parter i tvisten.

Läget utrikes:

Det grekiska parlamentet har godkänt nya åtstramningar i hopp om att landets långivare ska gå med på att betala ut nya nödlån på 7,5 miljarder euro. För grekerna betyder åtstramningen bland annat sänkta pensioner för trettonde gången sedan år 2010.

I USA kommer den nytillsatte särskilde åklagaren att bedriva en brottsutredning när han granskar den misstänkta ryska inblandningen i USA:s presidentvalskampanj. Det säger den demokratiske senatorn Richard Blumenthal som hör till presidentens skarpaste kritiker.

Vädret: Det är varmt och soligt i söder men det blir kallare i Lappland. I söder 20...25
grader, vid kusten något lägre. I mellersta Finland lokalt regnskurar I norr på många håll regn, 7..12 grader.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes