Hoppa till huvudinnehåll

Storängens ankare: ”Jag hade krafter kvar”

Anton Sandström går i mål som etta
Anton Sandström avgjorde stafetten. Anton Sandström går i mål som etta Bild: Yle/ Carl-Magnus Långkvist Stafettkarnevalen,storängens skola

Det blev en hård spurtuppgörelse om guldet i gatustafetten för pojkar i årskurs 1–6. Starkast var Anton Sandström som förde Storängens skola från Esbo till seger.

När löparna kom in på upploppet var allt öppet i guldkampen. Storängens skola och Katarinaskolan kämpade sida vid sida. Till slut var det Anton Sandström från Storängens skola som drog det längre strået.

– Det var riktigt tufft, jag kände på mig att det skulle bli en duell på målrakan. Jag hade krafter kvar fast benen är lite sjuka, säger Anton.

Är du överraskad att det blev guld?

– Nej, vi gjorde det väldigt bra förra året. Vi slutade på sjätte plats då så jag är inte överraskad att det blev guld. Det var ett mål att vinna, säger han.

Anton hinner inte fira segern speciellt länge.

– Jag ska ännu springa 5 x 80 meter i kväll, säger han.

Bronset i gatustafetten gick till Granhultsskolan.

Resultat:

1. Storängens skola 10.01,2
2. Katarinaskolan 10.02,1
3. Granhultsskolan 10.06,6
4. Vasa övningsskola 10.15,4
5. Smedsby-Böle skola 10.23,5
6. Finno Skola 10.24,7
7. Solf skola 10.32,6
8. Karamalmens skola 10.35,4

 • Nu är det bevisat: Kommunfusioner sparar inte pengar

  Ny undersökning skjuter ned många påståenden om fusioner.

  Kommunfusionerna år 2009 påverkade inte de sammanslagna kommunernas utgifter. Däremot skedde det förändringar i servicenätet, visar Statens ekonomiska forskningscentral i en undersökning.

 • Urstark första halvlek gav City tre poäng

  Manchester City besegrade Napoli med 2–1.

  Manchester City höll på att slå knock på Serie A-ettan Napoli i första halvlek. Efter 2–0 i halvtid reste sig Napoli till kamp i Champions League-matchen men föll med uddamålet 1–2.

 • Trumps inreseförbud stoppat igen

  Skulle ha trätt i kraft på onsdag morgon.

  En federal domare stoppade på tisdagen stora delar av president Donald Trumps nyaste version av inreseförbud till USA bara några timmar innan det var meningen att det skulle träda i kraft.

Läs också

Stafettkarnevalen

Nyligen publicerat - Stafettkarnevalen