Hoppa till huvudinnehåll

Svenska piken inför semifinalen: ”Finlands spel inte roligt att kolla på”

Elias Lindholm och Tre Kronor ska försöka luckra upp ett finländskt försvar som höll nollan mot USA.
Elias Lindholm och Tre Kronor ska försöka luckra upp ett finländskt försvar som höll nollan mot USA. Elias Lindholm och Tre Kronor ska försöka luckra upp ett finländskt försvar som höll nollan mot USA. Bild: All Over Press Elias Lindholm

Tre Kronor har tagit sig till semifinal mot Lejonen och de svenska spelarna vet vad som väntar. En tajt finländsk defensiv.
– De spelar inte den mest attraktiva hockeyn, den är inte rolig att kolla på, säger anfallaren Elias Lindholm till Aftonbladet.

Ordkriget är i gång inför lördagens VM-semifinal mellan grannarna. Aftonbladet beskriver mötet mellan Lejonen och Tre Kronor som ”svensk oxfilé-hockey mot finsk blodpuddings-defensiv.” Och tidningen får medhåll av Carolinaforwarden Elias Lindholm.

– Funkar det så visst, då är det bra, men det gynnar inte de kreativa spelarna, säger Lindholm om det finländska spelsättet i VM.

– Vi mötte Finland före turneringen och de spelar inte den mest attraktiva hockeyn, det är inte roligt att kolla på. Men de verkar funka och det känns som de är bäst när de gäller och de har en hel del skicklighet i laget, säger Sebastian Ahos klubbkompis Lindholm som gjort fem mål hittills i VM.

Lejonen vann genrepet

Lejonen slog Tre Kronor senast lagen möttes då Finland vann VM-genrepet i den tjeckiska EHT-turneringen med 3–2 på valborgsmässoafton. En match som Lindholm och svenskarna säger sig ha tagit lärdom av.

– I matchen före VM kändes det som vi gick i samma fälla som USA gjorde i kvarten. Vi måste komma samlade och chippa in lite fler puckar bakom dem, för de ligger i mittzonen och väntar på kontringar, konstaterar Lindholm till Aftonbladet.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport

 • Eintracht Frankfurt: Lukas Hradecky tackade nej till förlängningskontrakt

  Den finländska landslagsmålvakten avvaktar situationen.

  Den tyska fotbollsklubben Eintracht Frankfurt har meddelat på sitt Twitterkonto att den finländska landslagsmålvakten Lukas Hradecky tackat nej till ett förlängningskontrakt. – Lukas har ännu ett år kvar på sitt kontrakt, lugnar sportchefen Fredi Bobic.

 • Vem blir FIFA:s bästa fotbollstränare för manliga lag 2017?

  FIFA publicerade tolv kandidater till titeln.

  Internationella Fotbollsförbundet FIFA har publicerat en lista på tolv namn som aspirerar på titeln Bästa fotbollstränare för manliga lag år 2017. För vänner av toppfotboll torde de flesta namnen vara mer än bekanta.

 • Martin Fourcades vilopuls ofattbart låg

  Vilopulsen till och med lägre än Miguel Indurains "rekord".

  Skidskytten Martin Fourcade är i lysande form inför den stundande säsongen. Den franske skidskyttestjärnan visar på sitt Instagramkonto ett fotografi enligt vilket hans vilopuls är 25.

 • I Nedervetil har David blivit Goljat: "Vi ska älska läget"

  IK Myran toppar division ett inför slutrakan i serien.

  IK Myran hämtar alltjämt kraft och energi från att vara en liten förening från en liten ort i ett stort sammanhang. Men när laget nu toppar damernas division ett inför den sista tredjedelen i serien medger tränaren Magnus Slotte att byns stolthet bildligt talat gått från David till Goljat.

 • Veteranen valde Wild: "Här hör jag hemma"

  Matt Cullen skrev på för en säsong med Minnesota.

  Minnesota Wild får en rutinerad förstärkning på centerpositionen inför NHL-säsongen 2017-2018 när den färske Stanley Cup-vinnaren och hemmasonen Matt Cullen skrivit på för en säsong.

 • Asensio segerskytt när Real vann igen

  Real Madrid vann den spanska supercupen.

  Trots att Real Madrid saknade den avstängde Cristiano Ronaldo och fixstjärnorna Isco och Gareth Bale kunde laget spela hem också det andra mötet i den spanska supercupen. Real vann onsdagens hemmamatch med 2-0 (2-0) och cupen med det sammanlagda resultatet 5-1.

 • Nytt bortfall – Nishikori långtidsskadad

  Kommer inte att spela mer den här säsongen.

  Kei Nishikori kommer inte att spela mer den här säsongen på grund av en handledsskada. Världsnian missar därmed US Open där han gjort bra resultat de senaste åren.