Hoppa till huvudinnehåll

Svenska piken inför semifinalen: ”Finlands spel inte roligt att kolla på”

Elias Lindholm och Tre Kronor ska försöka luckra upp ett finländskt försvar som höll nollan mot USA.
Elias Lindholm och Tre Kronor ska försöka luckra upp ett finländskt försvar som höll nollan mot USA. Elias Lindholm och Tre Kronor ska försöka luckra upp ett finländskt försvar som höll nollan mot USA. Bild: All Over Press Elias Lindholm

Tre Kronor har tagit sig till semifinal mot Lejonen och de svenska spelarna vet vad som väntar. En tajt finländsk defensiv.
– De spelar inte den mest attraktiva hockeyn, den är inte rolig att kolla på, säger anfallaren Elias Lindholm till Aftonbladet.

Ordkriget är i gång inför lördagens VM-semifinal mellan grannarna. Aftonbladet beskriver mötet mellan Lejonen och Tre Kronor som ”svensk oxfilé-hockey mot finsk blodpuddings-defensiv.” Och tidningen får medhåll av Carolinaforwarden Elias Lindholm.

– Funkar det så visst, då är det bra, men det gynnar inte de kreativa spelarna, säger Lindholm om det finländska spelsättet i VM.

– Vi mötte Finland före turneringen och de spelar inte den mest attraktiva hockeyn, det är inte roligt att kolla på. Men de verkar funka och det känns som de är bäst när de gäller och de har en hel del skicklighet i laget, säger Sebastian Ahos klubbkompis Lindholm som gjort fem mål hittills i VM.

Lejonen vann genrepet

Lejonen slog Tre Kronor senast lagen möttes då Finland vann VM-genrepet i den tjeckiska EHT-turneringen med 3–2 på valborgsmässoafton. En match som Lindholm och svenskarna säger sig ha tagit lärdom av.

– I matchen före VM kändes det som vi gick i samma fälla som USA gjorde i kvarten. Vi måste komma samlade och chippa in lite fler puckar bakom dem, för de ligger i mittzonen och väntar på kontringar, konstaterar Lindholm till Aftonbladet.

  • SVT-chef avgår efter anklagelser om sexuella trakasserier

    Anklagelserna kom fram under #MeToo-kampanjen.

    En SVT-chef som anklagas för sexuella trakasserier säger upp sig med omedelbar verkan. SVT ska också polisanmäla chefen, till följd av uppgifter som kommit fram i en intern utredning.

  • Tiotals döda i två moskéattacker i Afghanistan

    Minst 39 dödades i en attack mot en shiamoské i Kabul.

    Över 70 människor har dödats i två separata attacker mot moskéer i Afghanistan. En attack mot en shiamoské i Kabul dödade åtminstone 39, medan en annan attack mot en sunnimoské i centrala Afghanistan krävde minst 33 dödsoffer.

  • Colin Kaepernick har lyft elefanten på bordet – rasismen i USA är igen i fokus

    De svartas rättigheter i USA är inte som de vitas.

    I Slaget efter tolv diskuterades aktivismen för de mörkhyades rättigheter i USA. Debattörer var Andreas Elfving, som är Svenska Folkpartiets politiska sekreterare, Juri von Bondsdorff, HBL:s medarbetare i Washington samt producent för Eurovision i USA, och Yle Sportens Christian Vuojärvi som också varit Yles USA-korrespondent.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport