Hoppa till huvudinnehåll

Tredje sudden death-målet – Corey Perry har vaknat

Corey Perry och Nate Thompson firar Anaheims seger borta mot Nashville i den fjärde konferensfinalen i NHL.
Corey Perry och Nate Thompson firar Anaheims seger borta mot Nashville i den fjärde konferensfinalen i NHL. Corey Perry och Nate Thompson firar Anaheims seger borta mot Nashville i den fjärde konferensfinalen i NHL. Bild: All Over Press Corey Perry

Anaheim Ducks kanadensiske stjärnforward nästan halvsov sig genom grundserien i NHL-hockeyn, men i slutspelet har Corey Perry vaknat upp ordentligt. Och han tycks ha specialiserat sig på mål i förlängningen.

Säsongens tredje förlängningsmål innebar att Nashville Predators tio matcher långa serie av hemmasegrar i slutspelet tog slut. Anaheim vann matchen med 3-2 och utjämnade semifinalkampen till 2-2. Och nästa match får Anaheim spela på hemmaisen i Kalifornien.

Dryga tio minuter in i förlängningen punkterade Perry matchen och Anaheim kunde inleda firandet framför Nashvilles målvakt Pekka Rinne. Perrys mål var ett riktigt turmål, han sköt pucken mot Nashvillemålet från sidan av rinken och pucken studsade in bakom Rinnes rygg via Nashvillebacken P.K. Subbans klubba.

"Kan inte bara spela säkert"

– I ögonvrån såg jag att Nate (Thompson) var på väg mot mål från avbytarbåset. Jag slängde iväg pucken ditåt, den träffade någon och gick i mål, sade Perry som har gjort 11 mål på 14 slutspelsmatcher.

– Man kan inte bara spela säkert och hoppas på seger. Varje dag går vi igenom en lista på egenskaper som varje spelare måste ha för att nå framgång, sade Perry.

En av de egenskaper Perry nämnde var att man ska kunna besegra motgångar.

Text: FNB-TT

 • Yrsa Stenius.

  Yrsa Stenius: "Det blir vilda västern utan ONM"

  Yle Uutisets chefredaktör kritiseras för kommentar om ONM.

  Yrsa Stenius, före detta Pressombudsman i Sverige, tycker att diskussionen om Opinionsnämnden för massmedier är oroväckande. Yles chefredaktör Atte Jääskeläinen sade på lördagen i en intervju till Helsingin Sanomat att Yle kan lämna ONM och grunda ett eget granskningsorgan, men backade senare från uttalandet.

 • Viking Grace utanför Beckholmen i Åbo.

  Tekniskt fel försenade M/S Viking Grace

  1900 passagerare berördes av M/S Viking Grace försening.

  Lördagkvällens M/S Viking Grace-passagerare fick vänta i över två timmar innan fartyget kom i väg från Åbo mot Stockholm.

 • Filippinska pojkar på ett rehabiliteringscenter i Manila.

  Barnen är Dutertes nästa mål - nioåringar kan hamna i fängelset

  Kan barn skilja mellan rätt och fel?

  I Filippinerna vill president Rodrigo Duterte införa dödsstraff och sänka den straffrättsliga åldern från 15 till 9 år. Lagförslagen är ett led i Dutertes krig mot drogerna och har stött på motstånd bland politiker. Än en gång är det de fattigaste som drabbas värst.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport