Hoppa till huvudinnehåll

Tredje sudden death-målet – Corey Perry har vaknat

Corey Perry och Nate Thompson firar Anaheims seger borta mot Nashville i den fjärde konferensfinalen i NHL.
Corey Perry och Nate Thompson firar Anaheims seger borta mot Nashville i den fjärde konferensfinalen i NHL. Corey Perry och Nate Thompson firar Anaheims seger borta mot Nashville i den fjärde konferensfinalen i NHL. Bild: All Over Press Corey Perry

Anaheim Ducks kanadensiske stjärnforward nästan halvsov sig genom grundserien i NHL-hockeyn, men i slutspelet har Corey Perry vaknat upp ordentligt. Och han tycks ha specialiserat sig på mål i förlängningen.

Säsongens tredje förlängningsmål innebar att Nashville Predators tio matcher långa serie av hemmasegrar i slutspelet tog slut. Anaheim vann matchen med 3-2 och utjämnade semifinalkampen till 2-2. Och nästa match får Anaheim spela på hemmaisen i Kalifornien.

Dryga tio minuter in i förlängningen punkterade Perry matchen och Anaheim kunde inleda firandet framför Nashvilles målvakt Pekka Rinne. Perrys mål var ett riktigt turmål, han sköt pucken mot Nashvillemålet från sidan av rinken och pucken studsade in bakom Rinnes rygg via Nashvillebacken P.K. Subbans klubba.

"Kan inte bara spela säkert"

– I ögonvrån såg jag att Nate (Thompson) var på väg mot mål från avbytarbåset. Jag slängde iväg pucken ditåt, den träffade någon och gick i mål, sade Perry som har gjort 11 mål på 14 slutspelsmatcher.

– Man kan inte bara spela säkert och hoppas på seger. Varje dag går vi igenom en lista på egenskaper som varje spelare måste ha för att nå framgång, sade Perry.

En av de egenskaper Perry nämnde var att man ska kunna besegra motgångar.

Text: FNB-TT

Läs också

  • Eivor Andersson: Om man inte vågar står man still

    Eivor Andersson sommarpratar om företagsledning och vägval.

    Eivor Andersson sommarpratar om företagsledning och vägval. Hon har varit vd i många stora svenska företag, som TUI, Ving och Coop. I sitt sommarprat berättar hon om ledarskap, företagskultur och hur det kan blåsa på toppen.

Nyligen publicerat - Sport