Hoppa till huvudinnehåll

Tredje sudden death-målet – Corey Perry har vaknat

Corey Perry och Nate Thompson firar Anaheims seger borta mot Nashville i den fjärde konferensfinalen i NHL.
Corey Perry och Nate Thompson firar Anaheims seger borta mot Nashville i den fjärde konferensfinalen i NHL. Corey Perry och Nate Thompson firar Anaheims seger borta mot Nashville i den fjärde konferensfinalen i NHL. Bild: All Over Press Corey Perry

Anaheim Ducks kanadensiske stjärnforward nästan halvsov sig genom grundserien i NHL-hockeyn, men i slutspelet har Corey Perry vaknat upp ordentligt. Och han tycks ha specialiserat sig på mål i förlängningen.

Säsongens tredje förlängningsmål innebar att Nashville Predators tio matcher långa serie av hemmasegrar i slutspelet tog slut. Anaheim vann matchen med 3-2 och utjämnade semifinalkampen till 2-2. Och nästa match får Anaheim spela på hemmaisen i Kalifornien.

Dryga tio minuter in i förlängningen punkterade Perry matchen och Anaheim kunde inleda firandet framför Nashvilles målvakt Pekka Rinne. Perrys mål var ett riktigt turmål, han sköt pucken mot Nashvillemålet från sidan av rinken och pucken studsade in bakom Rinnes rygg via Nashvillebacken P.K. Subbans klubba.

"Kan inte bara spela säkert"

– I ögonvrån såg jag att Nate (Thompson) var på väg mot mål från avbytarbåset. Jag slängde iväg pucken ditåt, den träffade någon och gick i mål, sade Perry som har gjort 11 mål på 14 slutspelsmatcher.

– Man kan inte bara spela säkert och hoppas på seger. Varje dag går vi igenom en lista på egenskaper som varje spelare måste ha för att nå framgång, sade Perry.

En av de egenskaper Perry nämnde var att man ska kunna besegra motgångar.

Text: FNB-TT

 • Kulturminister Terho debuterar som kompositör

  Terhos verk spelades för första gången i Kuopio.

  Kulturminister Sampo Terho (Blå) debuterade som kompositör då hans verk Satavuotiaalle Suomelle framfördes i Kuopio. För orkesterversionen ansvarade kapellmästare Hekki Elo som beskriver kulturministerns vision om verket som väldigt tydlig. - Vi träffades ett antal gånger och utgick från det vi kom fram till då.

 • Otroliga sagan fullbordad – lilla Östersund vidare i Europa League

  Slog Zorja Luhansk och är klart för Europa League-slutspel.

  Det ska spelas Europa League på andra sidan nyår i Östersund. Den svenska uppstickaren slog Zorja Luhansk och är klart för slutspel – med en omgång kvar. "Man ville inte att matchen skulle ta slut. Man njuter verkligen", säger Saman Ghoddos.

 • USA: Julens högtidshandel är igång

  Ny slags julhandel:Thanksgiving, Black Friday, Cyber Monday.

  Thanksgiving och Black Friday präglar starten på handelns helg i USA. På måndag blir det Cyber Monday. Sen är den amerikanska julhandeln i full gång. 560 dollar är gåvobudgeten för medelamerikanen.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport