Hoppa till huvudinnehåll

Tredje sudden death-målet – Corey Perry har vaknat

Corey Perry och Nate Thompson firar Anaheims seger borta mot Nashville i den fjärde konferensfinalen i NHL.
Corey Perry och Nate Thompson firar Anaheims seger borta mot Nashville i den fjärde konferensfinalen i NHL. Corey Perry och Nate Thompson firar Anaheims seger borta mot Nashville i den fjärde konferensfinalen i NHL. Bild: All Over Press Corey Perry

Anaheim Ducks kanadensiske stjärnforward nästan halvsov sig genom grundserien i NHL-hockeyn, men i slutspelet har Corey Perry vaknat upp ordentligt. Och han tycks ha specialiserat sig på mål i förlängningen.

Säsongens tredje förlängningsmål innebar att Nashville Predators tio matcher långa serie av hemmasegrar i slutspelet tog slut. Anaheim vann matchen med 3-2 och utjämnade semifinalkampen till 2-2. Och nästa match får Anaheim spela på hemmaisen i Kalifornien.

Dryga tio minuter in i förlängningen punkterade Perry matchen och Anaheim kunde inleda firandet framför Nashvilles målvakt Pekka Rinne. Perrys mål var ett riktigt turmål, han sköt pucken mot Nashvillemålet från sidan av rinken och pucken studsade in bakom Rinnes rygg via Nashvillebacken P.K. Subbans klubba.

"Kan inte bara spela säkert"

– I ögonvrån såg jag att Nate (Thompson) var på väg mot mål från avbytarbåset. Jag slängde iväg pucken ditåt, den träffade någon och gick i mål, sade Perry som har gjort 11 mål på 14 slutspelsmatcher.

– Man kan inte bara spela säkert och hoppas på seger. Varje dag går vi igenom en lista på egenskaper som varje spelare måste ha för att nå framgång, sade Perry.

En av de egenskaper Perry nämnde var att man ska kunna besegra motgångar.

Text: FNB-TT

Kommentarer
  • Stuga brinner i Korsholm

    Brand i mindre stuga på Helsingbyvägen.

    En stuga på Helsingbyvägen i Korsholm brinner. Det handlar om en brand i en mindre stuga. Larmet kom strax före klockan 15 och släckningsarbetet pågår för tillfället. Vi uppdaterar.

  • Svårt hitta jägare som kan hantera säl

    Fiskare behöver hjälp då gråsälar fastnar i bragderna.

    Många fiskare behöver hjälp av jägare då gråsälar fastnar i bragderna. Nylands fiskarförbund och Jägarförbundet samarbetar för att lära jägare hur de jagar säl och hur de hanterar kött, skinn och späck.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport