Hoppa till huvudinnehåll

Vasa flygplats är årets flygplats

Vasa flygplats.
Vasa flygplats. Vasa flygplats. Bild: YLE/ Marcus Lillkvist vasa flygplats

För 27:e året i rad har Finavia valt årets flygplats, och i år blev det Vasa som fick utmärkelsen, tack vare en positiv utveckling och en viktig länk för näringslivet.

- Vasaborna får vara stolta över sin flygplats som är en viktig länk för invånare och näringsliv till Helsingfors, Stockholm och andra internationella mål, säger Finavias vd Kari Savolainen.

Enligt Savolainen har flygplatsen systematiskt utvecklats under de senaste åren, både som organisation och rent ekonomiskt.

Fler passagerare väntas

År 2016 hade flygplatsen 288 520 passagerare, vilket var en ökning på drygt två procent jämfört med 2015. Från Finavias håll tror man på en ytterligare tillväxt i och med att näringslivet utvecklas. Jämfört med alla flygplatser i landet har Vasas flygplats i genomsnitt fler affärsresande.

Man hoppas även på att antalet passagerare äkar ännu i år, bland annat eftersom SAS har ökat antalet resor mellan Vasa och Stockholm.

Förra året fick Uleåborg utmärkelsen.

  • Bytesbörsen 26 september

    Allt från jutesäckar till Harlekinböcker den här veckan!

    Harlekinböcker, jutesäckar, tomater, vattentunnor, strykbräde, träsängar och en spegel söker nya ägare, dessutom efterlyses ett lastbilsframhjul och en tavla med vitsippsmotiv av Esteri Tomula.

  • Flygplanen kan inte landa i dimman

    Både planen til Helsingfors och Stockholm har problem.

    Den kraftiga dimman har ställt med problem på Vasa flygplats. Planet från Helsingfors har inte kunnat landa och det fanns inget returflyg från Vasa till Helsingfors som skulle ha avgått 8.45.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten