Hoppa till huvudinnehåll

Femte raka FM-guldet till Cocks efter ytterligare en uppvisning – ”Helt otroligt"

BK-46 gjorde sitt yttersta, men kunde inte heller i den tredje finalen rå på Cocks. Riihimäkiklubben vann klart med 28–24 och får fira sitt totalt nionde finska mästerskap – det femte guldet på raken.

Hela säsongen har varit en uppvisning av det stjärnspäckade Riihimäkilaget. Cocks har gått från klarhet till klarhet och kunde till slut säkra FM-guldet med 3–0 i matchsegrar över BK-46.

I den avgörande finalen stod Cocks för en 28–24-seger framför en jublande hemmapublik. Teemu Tamminen och Nico Rönnberg visade väntat nog vägen för Cocks, med sammanlagt 17 mål.

BK-46 gjorde sitt yttersta för att ta sin första seger över storfavoriterna, och tog ut målvakten under så gott som alla anfall under matchen. Till slut fick Karislaget ändå se sig besegrat, men får trösta sig med sina första medaljer sedan säsongen 2006-07.

– Det var ju skrivet i förhand att BK skulle stå för ett bra motstånd, men de klarade inte av att utmana Cocks i slutändan, summerar Yle Sportens expertkommentator Ken Sirenius.

Juri Lukjantshuk tränger sig förbi Oscar Kihlstedt.
Juri Lukjantshuk tränger sig förbi Oscar Kihlstedt. Juri Lukjantshuk tränger sig förbi Oscar Kihlstedt. Bild: Lehtikuva handboll,Riihimäki Cocks,BK-46,oscar kihlstedt

För Cocks kapten Antti Valo blev det en fantastisk avrundning av karriären. Valo fick hoppa in i slutminuterna och fick dessutom sätta en straff – som han säkert sänkte.

– Det var helt otroligt. Jag hade inte något annat alternativ än att sätta in bollen. Stämningen i hallen är också otrolig, det var allt jag kunde önska, säger Valo i Yles intervju.

Cocks – BK-46 28–24 (16–11)

Cocks: Tamminen 10, Rönnberg 7, Nenita 3, Bachko 2, Lukyanchuk 2, Novoselov 2, Valo 1, Tsitou 1
BK-46: Weber 8, Kihlstedt 7, Westerlund 4, Rönnberg 1, Hellberg 1, Udd 1, Sjöman 1, Lindholm 1

Läs också