Hoppa till huvudinnehåll

Nico Rönnberg hyllar BK-46:s silver – ”Vi hade planerat att köra över dem totalt”

Nico Rönnberg.
Nico Rönnberg. Nico Rönnberg. Bild: Tomi Hänninen nico rönnberg

Riihimäki Cocks tog FM-guld i handboll för det femte året på raken, men i år var vägen tuffare än tidigare. Det har varit lite väl lätt tidigare år, men nu fick vi kämpa på riktigt, säger Nico Rönnberg till Yle Sporten.

Rönnberg tog sitt personliga fjärde FM-guld på raken efter en uppvisning av Cocks i också den tredje finalen. Spelbilden var som laget förväntade sig, analyserar målsprutan efter matchen.

– Vi får upp en lucka i den första halvleken igen. BK kämpar bra, men vi är ändå ett steg före hela matchen, tycker jag. Men de kämpar på bra, all ära åt dem för det. Det var kul med hårt motstånd i finalen, tidigare år har det varit lite för lätt. Det var riktigt roliga matcher, summerar Rönnberg för Yle Sporten.

Cocks gick från klarhet till klarhet i den inhemska ligan och förlorade inte en endaste match. 30 raka segrar kan inte få något annat betyg än en klar tia, säger Rönnberg.

– Visst har vi haft svackor, oberoende vem vi mött, men vi klarade av att vinna också våra dåliga matcher, tillägger han.

Klarade av att vinna också dåliga matcher

Att BK-46 dessutom bjöd upp till kamp i finalserien kom som en positiv överraskning för Rönnberg. Karissonen säger att Cocks hade velat vinna matcherna med minst tio mål mer än motståndarna.

– Vi hade nog planerat att köra över dem helt totalt. BK kämpade bra men vi gör också bort oss väl ofta. Vi har tekniska fel, missar lägen, i dag skulle vi ha kunnat riva upp en mycket större lucka. Jag gjorde själv några huvudlösa passningar i Karis, men jag är glad för att vi som lag klarar av att ändå vinna de här matcherna.

– 3-0 i matcher är strongt, konstaterar Rönnberg.

Att kaptenen Antti Valo fick avsluta sin karriär med ett FM-guld framför en jublande hempublik gläder också stjärnan.

– Han är en exemplarisk kapten. När jag kom till Cocks som liten pojke så tog han hand om mig, berättar Rönnberg.

Skadeproblem kan hindra landslagsuppdrag

Även om Cocks nu gjort sitt i FM-ligan är säsongen inte över för Rönnberg. Härnäst borde ett landslagsuppdrag vänta, men Rönnberg berättar att han har problem med baklåret – vilket kan tvinga honom att stå över matcherna mot Österrike och Spanien.

– Just nu är feelisen inte på topp, helt ärligt. Jag har haft problem med baklåret redan länge och drog upp muskeln mer i Karis så får se hur det blir. Så måste jag snacka lite med landslagstränaren Kaj Kekki, matchtempot har varit helt huvudlöst. Men hoppeligen så är jag med, säger Rönnberg.

– Jag är ju verkligen ingen läkare. Jag har ingen kraft i baklåret och vågar därför inte heller gå så hårt in i situationer. Hoppeligen är det bara en lätt bristning eller något i den stilen. Men jag vill verkligen spela. Österrike hemma och Spanien borta är matcher man spelar för, tillägger han.

Läs också