Hoppa till huvudinnehåll

Polisen nästan påkörd av rattfyllerist i Åbo

Skylt med texten polis.
Föraren togs till polishuset för tillnyktring och ytterligare tester. Skylt med texten polis. Bild: Yle/Nora Engström polishuset i åbo

Polisen fick på lördag förmiddag meddelande om en fortkörande bilist på Missneängsgatan i Åbo. Föraren hade kört igenom korsningen i Långbacka, krockandes först med ett trafikmärke, för att sedan köra vidare in i ett elskåp som även det totalförstördes.

Då polisen kom till platsen underrättades de om att bilisten befann sig på köpcentret Manhattans parkeringsplats. Polisen klev ur bilen och försökte stoppa förarem, men var tvungen att hoppa åt sidan då han körde rakt på polisen.

Trots att polisen körde efter med tjutande sirener, saktade bilisten inte ned och körde vidare från Missneängsgatan mot Ruohonpäävägen. Föraren stannade bilen vid Århusgatans parkeringsplats och försökte fly in i ett trapphus, men då lyckades polisen gripa personen.

Förare blåste 2,76 promille och han fördes vidare till polishuset i Åbo för ytterligare provtagningar och förhör efter tillnyktring.

Mannen är född 1978 och medgav att han ignorerat polisens försök att stanna honom. Han misstänks nu för grovt rattfylleri, grovt äventyrande av trafiksäkerheten, tredska och våldsamt motstånd mot tjänsteman.

Ytterligare rattfyllerister i farten

På fredag kväll grep polisen också två andra förare misstänkta för grovt rattfylleri, ena på Nesteentie i Reso vid halv niotiden och den andra på Rokkalantie i S:t Karins halv tolvtiden.

Salopolisen grep också en motorist på fredag eftermiddag som kört 154 km/h på väg 280 i Somero, där högsta tillåtna hastighet är 80 km/h.

Mannen som är född 1961 försattes omedelbart i tillfälligt körförbud och fallet utreds som grovt äventyrande av trafiksäkerheten.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland