Hoppa till huvudinnehåll

Inga bortförklaringar av Marjamäki: ”Sverige var bättre”

Lauri Marjamäki
Lauri Marjamäki lovar att Finland kommer taggat till bronsmatchen. Lauri Marjamäki Bild: Lehtikuva Lauri Marjamäki,Finlands herrlandslag i ishockey,Världsmästerskapet i ishockey för herrar

Lauri Marjamäki medgav rakryggat och utan undanflykter att Sverige var det bättre laget i semifinalen. Finlands chefstränare var besviken på sitt lags anfallsspel.

Han hävdade att Lejonen borde ha stått för en perfekt match för att kunna rubba Sverige.

– Sverige var det bättre laget. Det måste man medge. Vi måste ha perfekt målskytte, målvaktsspel, powerplay och boxplay ifall vi ska vinna de här matcherna.

– Jag vet inte ens om det skulle ha gett en seger i dag, säger Marjamäki.

Mördande svenskt powerplay

Landslagslotsen poängterade att anfallsspelet bör utvecklas i framtiden. Lejonen måste också klara av att ha is i magen.

I kvartsfinalen mot USA lyckades man hålla utvisningarna till ett minimum. Mot Sverige var man inte lika kyligt.

– Deras powerplay är mördande. Jag är också besviken på att vi förlorade merparten av tekningarna. Det ledde till att vi blev tillbakapressade, säger Marjamäki.

"Ett unikt tillfälle"

Finlands turnering avslutas i och med bronsmatchen. Marjamäki tror att laget tänder till i morgon i matchen mellan två besvikna lag.

–VM-semifinaler och bronsmatcher kommer inte på löpande band. Det är ett unikt tillfälle. Det är klart att den väcker hunger, säger han.

Bronsmatchen mellan Finland och Ryssland spelas med start klockan 17.15.

Läs också