Hoppa till huvudinnehåll

Trump deltog i traditionell dans i Saudiarabien – se video!

USA:s president Donald Trump deltog i den traditonella krigsdansen ardah under sitt besök i Saudiarabien. Dansen ägde rum utanför palatset Murabba i landets huvudstad Riyadh.

Trump tog några trevande danssteg med ett svärd i handen medan männen i traditionella dräkter dansade bredvid honom i takt till trummor.

- Wow. Det var vackert, utbrast Trump till sin fru Melania efter dansen.

Ardah-dansen är en traditionell inledning på viktiga fester i Saudiarabien. Endast män deltar i dansen, som finns med på Unescos lista över immateriellt kulturarv.

Många statsöverhuvud har deltagit i ardah-dansen under sina besök i Saudiarabien, bland annat USA:s dåvarande president George W. Bush år 2008.

Dags för Trumps tal om radikal islam

Saudiarabien är den första etappen på Trumps nio dagar långa utlandsresa. På lördagen undertecknade han ett militärt samarbetsavtal med kung Salman, värt över 150 miljarder.

Landet är vid sidan av Israel USA:s viktigaste allierade i Mellanöstern och det saudiska försvaret kommer nu att moderniseras rejält med amerikanska vapen.

På Trumps program i dag står att hålla ett "inspirerande men rakt" anförande om islam. Enligt programmet ska Trump i dag också inviga ett nytt center som ska bekämpa radikalisering.

Efter Saudiarabien ska Trump besöka Israel, Italien, Vatikanen och Belgien.

Källor: Yle, CNN, FNB-TT

Läs mera:

President Donald Trump anländer till Riyadh och tas emot av kung Salman.

Ståtligt mottagande för Trump i Saudiarabien

Donald Trump kom på lördagen till Saudiarabien på sitt första utlandsbesök sedan han blev USA:s president. Han fick ett varmt mottagande trots att han tidigare riktat kritik mot värdlandetx behandling av kvinnor.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes