Hoppa till huvudinnehåll

Landslagsmannen Söderling flyttar till Sverige för ligaspel och läkarstudier

Nico Salo och Kevin Söderling, Classic-EräViikingit, våren 2017.
Kevin Söderling, här i kamp med Classics Nico Salo i vårens finalserie, klar för Sirius. Nico Salo och Kevin Söderling, Classic-EräViikingit, våren 2017. Bild: Lehtikuva kevin söderling

Kevin Söderling är klar för Sirius i den svenska Superligan i innebandy. 21-åringen snittade över en poäng per match i EräViikingit den gångna säsongen och gjorde även landslagsdebut.

Den gångna säsongen innebar ett stort steg framåt i Kevin Söderlings innebandykarriär. Nu tar han ytterligare ett kliv.

Söderling har skrivit på för Sirius, som slutade nia i den svenska Superligan förra säsongen. Detta efter en säsong som bland annat innehöll landslagsdebut i EHT-turneringen i Åbo i april.

– Kevin har haft en fantastisk utveckling senaste säsongen. Kevin är en power forward som kommer bidra med fysisk styrka och förhoppningsvis poäng, säger sportchefen Nicklas Stuxgren på Sirius webbplats.

Hoppa över Twitterpostning

Den HIFK-fostrade yttern stod för 29 poäng (15+14) på 25 grundseriematcher för silvergänget EräViikingit den gångna säsongen och fortsatte med 17 poäng (9+8) på tretton slutspelskamper. Söderling säger att säsongen gav mycket.

– Jag lärde mig hur viktig varje enskild träning är och hur viktigt det är att använda varje träning till att verkligen försöka utvecklas. Man kan inte bara vara närvarande utan man måste verkligen träna med samma inställning som man spelar match med.

Studerar till läkare

Söderling kommer vid sidan av innebandyn inleda studier på läkarprogrammet vid Uppsala universitet.

– När Sirius visade att de verkligen vill ha mig och att de tror att jag kan ta en bra roll i laget kändes det som en perfekt kombination för innebandyn och studierna.

– Dessutom har SSL alltid varit en dröm, konstaterar Söderling.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport