Hoppa till huvudinnehåll

Våldsamt i Venezuela - en man stacks i brand

En man stacks i brand av demonstranter i Caracas, efter att de misshandlat och knivhuggit honom 20.5.2017
En man stacks i brand av demonstranter i Caracas, efter att de misshandlat och knivhuggit honom 20.5.2017 En man stacks i brand av demonstranter i Caracas, efter att de misshandlat och knivhuggit honom 20.5.2017 Bild: EPA/STRINGER Venezuela

Ännu en ung demonstrant sköts till döds i Venezuela igår. I huvudstaden Caracas skadades en man svårt då han stacks i brand av demonstranter.

- En människa stacks i brand, misshandlades, knivhöggs. De nästan lynchade honom, bara för att ropade att han var en "chavista", sade Venezuelas president Nicolás Maduro, med hänvisning till den rörelse som startades av hans företrädare Hugo Chávez.

Maduro kallade demonstranterna som misshandlade mannen kuppmakare och jämförde dem med nazisterna.

21-årige Orlando Figuera omringades av ett hundratal demonstranter som deltog i en demonstration mot Maduro på lördag kväll i östra Caracas. Enligt en del uppgifter ska demonstranterna ha uppfattat Figuera som regeringssupporter. Enligt andra ögonvittnen beskyllde de honom för stöld.

Han utsattes både för knivhugg, slag och sparkar innan han stacks i brand. Andra demonstranter hjälpte honom och nu vårdas han på sjukhus för sina skador.

Beväpnade män öppnade eld mot demonstranter

Demonstrationerna mot president Maduro har nu fortsatt i sju veckor och de har blivit allt våldsammare.

Demonstranter drabbar samman med polis i Caracas 20.5.2017
Demonstranter drabbar samman med polis i Caracas 20.5.2017 Demonstranter drabbar samman med polis i Caracas 20.5.2017 Bild: EPA/CRISTIAN HERNANDEZ Venezuela,demonstrationer (samhälleliga händelser)

Redan före den senaste tidens våld var Venezuela ett av världens våldsammaste länder, med ungefär 60 mord per dag.

Under helgen dödades en ung demonstrant i staden Valera, i västra Venezuela. Okända beväpnade män öppnade eld mot regimkritiska demonstranter där och den unga mannen fick ett skott i bröstet och dog. En annan ung man och en medelålders kvinna skottskadades.

Den senaste demonstrationsvågen har nu krävt 48 dödsoffer.

Enligt opinionsmätningar anser nu ungefär 70 procent av venezuelanerna att Maduro borde avgå.

Källor: AFP, Reuters

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes